Vermoeidheidkliniek opent nieuwe vestiging in Van der Valk Vitaal in Amersfoort

22-08-2019, 09:08 | Lezersnieuws | Joyce

Er zijn ongeveer 770.000 mensen met ernstige aanhoudende vermoeidheidsklachten, ME/cvs en fibromyalgie. Zij kunnen nu ook terecht in Amersfoort. De gespecialiseerde Vermoeidheidkliniek heeft daar nu een nieuwe vestiging binnen Van der Valk Vitaal.

“Zowel de poli van onze medisch specialist als het behandelcentrum zijn nu binnen Van der Valk Vitaal in Amersfoort te vinden.”

Internist Joris Vernooij van Vermoeidheidkliniek vertelt: “De klachten van onze patiënten worden vaak niet (h)erkend. Patiënten voelen zich voortdurend uitgeput en hebben vaak ook een breed scala aan andere klachten. Het beperkt de patiënt niet alleen persoonlijk, maar ook in het werk of de opleiding. Een deel daarvan is zelfs aan huis en bed gebonden”, aldus Joris Vernooij.

Collega internist Paulina Wong weet dat het in de kern heel eenvoudig klinkt: “Er is geen behandeling van de door ons behandelde ziektes, dus moet je werken aan het verminderen van klachten door medicatie en aanpak in teamverband. Maar dat moet met heel veel kennis en ervaring gebeuren.”

“Samenwerking tussen Vermoeidheidkliniek en Van der Valk Vitaal’

Elfi van der Valk is directeur van Van der Valk Vitaal en was onder de indruk van de situatie van deze patiëntengroep. Zij raakte betrokken door dit verhaal en besprak met Vermoeidheidkliniek de mogelijkheden om samen te werken binnen Van der Valk Vitaal. Door eerst in Tiel en nu dus in Amersfoort zowel een poli als een behandelcentrum te vestigen.

Aanpak Vermoeidheidkliniek

Op de polikliniek doet de internist onderzoek, stelt een diagnose en behandelt met medicatie. Daarna kan de aanpak van een team met fysio-, ergo- en oefentherapeuten, diëtisten,  psychologen en ervaringsdeskundigen starten. Al zes jaar lang ervaart ongeveer 90% van de patiënten in meer of mindere mate afname van klachten.

Meer informatie
Op de website www.vermoeidheidkliniek.nl staat veel informatie. Als u liever persoonlijk geïnformeerd wordt, kan dat via het centrale nummer 0320-267768 of tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 17 september 2019 om 15:00 uur, Ruimtevaart 24 in Amersfoort.