• football-1419954_960_720

Bekerprogramma bekend voor voetbalclubs uit Amersfoort

15-08-2019, 09:37 |Van onze partner

Het Nederlandse voetbalseizoen is voor de profclubs alweer begonnen met de Johan Cruijff Schaal, wat werd gewonnen door Ajax dat PSV met 2-0 versloeg. De amateurspelers mogen nog even genieten voordat ze het nieuwe jaar mogen aftrappen, maar onlangs maakte de KNVB de indeling en het programma al bekend voor de beker. Lees hieronder tegen wie AFC Quick 1980 zal moeten strijden in de bekercompetitie. 

 

AFC Quick 1890

Het eerste elftal van AFC Quick 1890 is door de KNVB ingedeeld in de bekercompetitie bij drie clubs afkomstig uit Utrecht. Op 1 september zal AFC Quick 1890 1 de eerste bekerwedstrijd spelen. Dit zal in eigen huis gebeuren tegen VSC. De overige twee wedstrijden zullen in de daaropvolgende weken worden gevoetbald. Beide keren zal AFC Quick 1890 op reis moeten. Eerst moet het eerste tegen Zwaluwen Utrecht, waarna ze een week later ook nog tegen Rivierwijkers moeten. De bekerwedstrijden van het tweede team zijn ook al bekendgemaakt door de KNVB. Zij beginnen tevens met een thuiswedstrijd, namelijk tegen SO Soest. Daarna volgen uitwedstrijden tegen sva Papendorp en Kampong.

 

SC Amersfoort

AFC Quick 1890 is natuurlijk bij lange na niet een profclub, het zal namelijk uitkomen in de 3e klasse D aankomend seizoen. Tegenwoordig heeft Amersfoort dan ook geen team meer in het betaald voetbal, zowel in de Eredivisie als in de Keuken Kampioen Divisie niet meer. Dit is wel eens anders geweest. In de jaren ’70 en ’80 speelde SC Amersfoort namelijk in de eerste divisie van Nederland. Deze club werd opgericht nadat de club HVC moest stoppen. De amateur en de professionele tak ging daardoor hun eigen weg, de profs gingen dus verder als SC Amersfoort. De nieuwe club begon niet fantastisch. In het eerste seizoen, in 1973/1974, eindigde het als 14e en een jaar later eindigde het op de 12e positie. In 1975/1976 ging het nog vele malen slechter: SC Amersfoort eindigde onderaan in de eerste divisie.

 

Na 15 gespeelde wedstrijden in het seizoen 1982/1983 moest de club noodgedwongen uit de competitie stappen nadat het faillissement had aangevraagd. Sindsdien is er geen club uit Amersfoort meer in het betaald voetbal geweest. Dat is natuurlijk jammer, anders was het onder andere leuk geweest om geld op ze in te zetten. Daarbij moet wel gezegd worden, bookmakers in Nederland hadden ze waarschijnlijk weinig kans gegeven om tegen topteams als Ajax en PSV te winnen. Gelukkig kunnen we nog wel gewoon gokken op wedstrijden van deze en andere clubs uit Nederland.