De nieuwe wet EcoDesign 2020: belangrijk voor uw haard

11-10-2019, 05:15 |Van onze partner

Heeft u een kachel of haard, of overweegt u deze aan te schaffen? Dan moet u de wet EcoDesign 2020 kennen. Deze verplicht alle nieuw verkochte pellet- en houtkachels tot een uitstoot van maar 40 milligram fijnstof, en een rendement van minimaal 75 procent. Oude kachels kunnen zelfs verboden worden. Een voordeel: innovatie zorgt voor steeds zuinigere en efficiënte kachels en haarden, met prachtige ontwerpen.
 

Wat verandert er?
Op dit moment wordt de helft van alle kachels vervuilend en energieverspillend bevonden. Hier komt verandering in met EcoDesign 2020, deze wetgeving geldt voor heel Europa. Consumenten die een nieuwe houtkachel kopen en met optimaal rendement willen stoken, krijgen steeds meer keuze uit een actueel aanbod. Sommige recente producten voldoen aan de nieuwe richtlijnen, maar ook innovatieve producten zoals cv-houtkachels, voeren de boventoon in het nieuwe stookseizoen.
 

Cv-houtkachels: alles geintegreerd!
Een gemoderniseerd huis heeft naast zonnepanelen en warmtepomp, ook steeds vaker een houtkachel. Nieuwe cv-houtkachels worden via een warmtewisselaar aangesloten en dragen zo bij aan de (voor)verwarming van een woning en het kraanwater. Dit draagt bij aan de steeds verder dalende stookkosten en het algemene energieverbruik. Bewoont u een nieuw of gerenoveerd pand, dan is het installeren van een cv-kachel zeker de moeite waard.
 

Waarom ECO Design 2020?
● De CO2-uitstoot daalt met 33%.
● U verbrandt maar twee houtblokken per uur.
● Stoken wordt CO2-neutraal!
● Een op de twee kachels te vervuilend.
● Oude kachels zijn 30x zo vuil als nieuwe kachels.
 

Advies en nieuwe kachels ontdekken
Hoe zien de nieuwste kachels en haarden er eigenlijk uit? En hoe sluit u deze aan in uw woning of bedrijfspand? Hoe werken ze precies? Wat zijn nu eigenlijk alle ins-en-outs van de nieuwe EcoDesign 2020 wet? Deze vragen stelt u het liefst aan de professionals van een uitgebreide showroom. Wilt u echt het fijne weten en zien, bezoek dan Krul Alltech. Hier ziet u de vele verschillende producten in het echt, vaak ook in werking. Zo vergelijkt gemakkelijk merken zoals kachels van de merken Jotul, Conture, Hwam, Dik Geurts, Alltech, Kal-Fire en nog veel meer. Ook ontvangt u meteen een eigen offerte op maat.