Geef je woning een upgrade met deze tips

28-10-2019, 14:49 |Van onze partner

Wanneer je lang in dezelfde woning woont, komt het voor dat je huis saai aan begint te voelen. Misschien voelt de woning niet meer zo fijn aan, misschien wil je een luxer huis kopen of misschien ben je gewoon op zoek naar een ander interieur. Je hoeft het roer niet helemaal om te gooien, want slechts een paar kleine veranderingen geven je hele woning een upgrade.
 

1. Duurzamere keuzes
Een duurzaam huis is een luxe huis. Begin daarom bij de basis en upgrade je woning door een aantal milieubewuste keuzes te maken. Laat dubbel glas installeren, isoleer je muren of ga voor zonnepanelen. Je oude cv-ketel vervangen is ook een goede keuze. Een nieuwe cv installatie is zuiniger en zorgt ervoor dat jij je woning efficiënter verwarmt. Zo zit jij er altijd comfortabel bij.
 

2. Kunst aan de muur
Soms is één kunstwerk al voldoende om de uitstraling van je woning te veranderen. Hang een grote foto of print op in je woonkamer en stem deze af op de kleuren van je accessoires. Deze blikvanger maakt je huis modern, luxe en uniek. Houd de rest van je interieur rustig, zodat dit kunstwerk eruit springt.
 

3. Schilderen
Kleur heeft heel veel invloed op de sfeer in huis. Heb je allemaal witte muren en ben je op zoek naar wat meer warmte of speelsheid? Neem dan je verfkwast bij de hand en schilder een accentmuur. Door slechts één muur een opvallende kleur te geven, geef je je woning meer levendigheid zonder je interieur te druk te maken.
 

4. Een dakkapel
Wil jij je bovenverdieping meer benutten en een fitnessruimte of werkkamer creëren? Laat dan een dakkapel plaatsen. Deze verbouwing is helemaal niet zo ingrijpend, maar zorgt wel voor aanzienlijk meer leefruimte. Zo maak je die ene hobbykamer waar je altijd al van droomde, waardoor je huis zo goed als nieuw aanvoelt.
 

5. Nieuwe accessoires
Een upgrade hoeft lang niet altijd groot en duur te zijn. Soms zijn het juist de kleine dingen die het grootste verschil maken, zoals nieuwe accessoires. Loop eens in de zoveel tijd door je huis en verwijder alle accessoires die je niet meer opvallen of inspireren. Vervang deze door nieuwe beeldjes, bloemen of kunstwerken waar je wel blij van wordt. Zo verander je de uitstraling van iedere ruimte in een handomdraai.