Het voordeel van houten jaloezieën

16-08-2019, 12:09 |Van onze partner

We maken het graag gezellig in onze woning. Als je thuiskomt na een dag hard werken, dan kom je het liefst tot rust in een omgeving die geheel op je eigen smaak is ingericht en waar jij je thuis voelt. Het maakt niet uit naar welke woonstijl je voorkeur uitgaat. Er zijn altijd een aantal basiselementen die in elk interieur van belang zijn. Denk aan zitcomfort, ruimtelijke indeling, sfeer door kleurgebruik en verlichting. Wat we niet over het hoofd moeten zien is de belangrijkste bron van verlichting die we kennen: de zon. Directe en indirecte lichtinval kan een kamer opfleuren, maar het is ook mogelijk dat zonlicht van buiten erg fel is. Omdat de positie van de zon gedurende de dag verandert, is het verstandig om te kijken naar raamdecoratie waarmee je de lichtinval op maat kunt reguleren. Met gordijnen zijn je regelmogelijkheden beperkt. Kies je voor lamellen of houten jaloezieën, dan kun je de mate van verlichting veel beter sturen. Houten jaloezieën hebben daarnaast nog een aantal voordelen.
 

De klasse van houten jaloezieën
Hout is een van de geliefdste materialen waarmee we onze woningen inrichten. Hout heeft vaak warme en natuurlijke kleuren en de nerfstructuur, die nergens hetzelfde is, geeft hout het levende karakter dat hoort bij dit natuurproduct. Houten jaloezieën stralen iets traditioneels en exclusiefs uit. Daarnaast zijn houten jaloezieën gemaakt om vele jaren mee te gaan. Je mag ze gerust zien als een duurzame investering in je interieur. Niet alleen kun je de lichtinval zeer precies reguleren. Heb je behoefte aan privacy en hou je de jaloezieën dicht, dan is het uitgesloten dat iemand van buitenaf naar binnen kan kijken, wat bij raamdecoratie van stof vaak nog wel mogelijk is. Wil je echt genieten van jaloezieën van hout, dan is het zaak dat ze perfect op maat gemaakt zijn en dat je kunt kiezen uit vele verschillende uitvoeringen en kleuren.
 

Houten jaloezieën op maat gemaakt
Zijn je houten jaloezieën niet op maat gemaakt, dan kan langs de randen, de bovenkant en de onderkant nog steeds licht naar binnen komen. Door te kiezen voor maatwerk voorkom je dit. Kies voor een leverancier bij wie je houten jaloezieën online kunt bestellen, voor de meest gangbare maten kozijnen. Afhankelijk van de uitvoering mag je rekening houden met een levertijd tussen 10 en 23 dagen, wat vergeleken met veel andere maatwerkleveranciers beslist snel te noemen is. Creon Raamdecoratie maakt zijn houten jaloezieën in eigen land en gebruikt voor de fabricage uitsluitend hout uit ecologisch verantwoorde bron.
 

Veel verschillende opties bij houten jaloezieën
Welke maatwerkopties heb je als je houten jaloezieën online bestelt? Allereerst heb je de keuze uit een twee breedtematen voor je lamellen. De minst brede lamellen zijn 25 mm breed, de meer robuuste vorm heeft een breedte van 50 mm. De ladderband is in meer kleuren verkrijgbaar en bij de afwerklijst cassette heb je de keuze om het alleen aan de voorzijde, of aan zowel voorzijde als zijkanten te plaatsen. Je lamellen trek je op en haal je neer met een ander koord dan het koord waarmee je ze kantelt. Waar je de koorden wilt plaatsen, mag je grotendeels zelf bepalen. Als je een blik werpt op de grote diversiteit aan kleuren, is het begrijpelijk dat je twijfelt. Wil je zeker weten of een bepaalde houtkleur echt goed in je woning staat? Vraag een kleurenstaal aan en beoordeel het met je eigen ogen.
 

Het inmeten en monteren van houten jaloezieën

Het is de bedoeling dat je houten jaloezieën perfect passen. Dit is afhankelijk van de wijze van montage. Een goede leverancier van jaloezieën geeft duidelijke montage-instructies en meetinstructies, die je gemakkelijk online kunt raadplegen. Je kunt je jaloezieën tussen de muur monteren, maar je kunt ook kiezen voor bevestiging aan je kozijn of montage op de muur. Voor elke wijze van monteren vind je online duidelijke meet- en montage-instructies. 
 

Goede kwaliteit en service
Creon Raamdecoratie is kwalitatief erg goed, levert snel en is in staat om zeer nauwkeurig maatwerk te verrichten. Toch, als je de prijsstelling ziet, mag je gerust van zeer concurrerende en vriendelijke prijzen spreken. Je kunt je jaloezieën tegen geringe verzendkosten laten bezorgen, of ophalen.
Houten jaloezieën zorgen voor sfeer in je huis!