Wat is mijn sloopauto waard?

15-11-2019, 09:44 |Van onze partner

Een auto die naar de sloperij wordt gebracht heeft een bepaalde waarde. Het is niet zo dat je de auto wegbrengt en dat je daar niks meer voor krijgt. De waarde van de auto hangt af van veel verschillende zaken. Het type, het merk, de staat van het voertuig en de bruikbare onderdelen zijn daarbij onder andere van invloed. De onderdelen die nog bruikbaar zijn, kunnen namelijk na demontage door het sloopbedrijf weer worden verkocht aan garages of particulieren die niet teveel geld willen uitgeven aan (nieuwe) onderdelen voor hun auto. Daarnaast voegen de metalen en andere materialen, waarvan de auto gemaakt is, ook waarde toe aan het voertuig.

Hoe wordt de prijs bepaald?
Voor het waarderen van een auto kun je naar een autosloperij toe gaan. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken naar een bedrijf als je op zoek bent naar een autosloperij in de buurt van Amersfoort. Als je de auto online al aanmeldt, dan kan er aan de hand van een handige controle al een eerste schatting worden gemaakt van de waarde. De voertuiggegevens kunnen aan de hand van het kenteken worden opgehaald met behulp van een kentekencheck. De medewerker van de autosloop gebruikt die gegevens om de dagwaarde te berekenen.

Waarde bepalen bij de sloperij
Om een goed beeld te krijgen van de sloopauto, kun je het beste direct contact opnemen met een autosloperij. De auto wordt getaxeerd en van de medewerker hoor je welk bedrag je kunt krijgen voor jouw auto. Als je de auto verkoopt, dan kan deze meestal gratis worden opgehaald en krijg je van het sloopbedrijf een verklaring om aan te tonen dat de auto gesloopt is. Dit noem je een vrijwaringsbewijs. Met behulp van deze vrijwaring kun je de verzekering stopzetten. De wegenbelasting wordt na vrijwaring automatisch stopgezet.