• Glunderende Amersfoortse Veteranenkampioenen en tevreden commissieleden.

    Foto Rinus van Denderen

35 Jaar Veteranen Tenniskampioenschap

AMERSFOORT Tennisvereniging Flehite hield afgelopen weekend voor de 35e keer het Amersfoorts Veteranen Tenniskampioenschap. Een toernooi dat al decennia lang wordt gespeeld onder de vlag van de ITA (Interclub Tennis Regio Amersfoort) en dat met dit zevende lustrum als uniek mag worden beschouwd. Een toernooi dat afgelopen zondag tijdens de finaledag weer tal van Amersfoortse Veteranen Kampioenen opleverde in de diverse speelcategorieën (4 tot en met 8) en in de leeftijdsklassen 35-plus en 50-plus. 

Huub van Aerssen

 

Wedstrijdleider Marieke Geurts: ,,Alles stond dit jaar in het teken van dit 35-jarig jubileum. Presentjes waren er onder andere voor de 35e inschrijving en de 35e set en game of een veelvoud daarvan en kreeg de jongste deelnemer (35 jaar) zijn inschrijfgeld terug. Daarnaast was er voor iedere deelnemer een sporthanddoek met daarop het logo 'ITA Veteranenkampioenschap, 35 jaar Flehite 2017'. Ludieke acties die door de deelnemers als zeer verrassend werden ervaren." 

,,Het toernooi kende dit jaar 257 deelnemers (35 jaar en ouder) in de categorieën 35-plus en 50-plus. Gezamenlijk speelden de 'tennisveteranen' 222 partijen en werden er zo'n 3500 hapjes geserveerd. Het toernooi staat dan ook al jaren in Amersfoort en de regio bekend als hét 'hapjestoernooi'," aldus een enthousiaste Marieke Geurts. ,,Naast hoofdsponsoren Opel Nefkens en Wim Jaquet werd deze jubileumuitvoering mede mogelijk gemaakt door tal van subsponsoren en niet te vergeten de vele vrijwilligers en natuurlijk een enthousiaste toernooicommissie. Dank allen voor de geweldige steun tijdens de voorbereiding en uitvoering van deze ITA Veteranenkampioenschappen 2017." 

 

AMERSFOORTSE KAMPIOENEN HD7 50-plus, Wim Dubbeld/Roy van Waardenburg; HD7 35-plus, Berry Campagne/Pim Venema; GD8 35-plus, Jochem Straver/Zwaantina Ferwerda; GD5 35-plus Ronald Koorn/Suzanne Starke; HD6 35-plus, Boudewijn Creemers/Axel Krosschell; DD6 35-plus en 50-plus, Margreet van Burk/Birgit Post-Hoes; DD5 35-plus, Marjolein van der Laag/Mirelle van der Voort; DD7 35-plus, Marion Vrijburg-Zaayer/Madelon van der Weijden; HE4 35-plus, Koen Zwets; HE5 35-plus, Arjen Dijkstra; HE7 35-plus Rob Hardijk; DE7 35-plus, Francien Post; GD7 35-plus, André Masteling/Rinanne Lexmond-Krechting; DD8 35-plus, Ilonka de Beer/Marjolein van der Made; HE5 35-plus, Jan-Jaap Zijlstra; HE6 35-plus en 50-plus, Leonard Reid; GD7 35-plus, Erik Alink/Nienke Willems; GD7 50-plus, Bert Portenge/Jolanda van Ruler; HE8 35-plus en 50-plus, Jochem Scheepmaker; GD6 35-plus, Arjan Wolsink/Anita Atema. 

 

SLOTAKKOORD De 35e uitvoering van het ITA Amersfoorts Veteranenkampioenschap werd gekenmerkt door zon, uitstraling, plezier en tennis van enige importantie. Geurts: ,,Een modelweek die alle ingrediënten in zich had van een mooi tennisfeest. Een jubileum met een gouden randje. Namens de commissie alle Amersfoortse Veteranenkampioenen gelukgewenst met het behaalde resultaat."