• Koos Ophorst
  • Ron van Megen

Al drie medailles op WK masters voor Altis-atleten

AMERSFOORT/LYON In Lyon vindt momenteel het WK atletiek voor masters plaats. Atletiekvereniging Altis wordt door negen atleten vertegenwoordigd. In de eerste week zijn er al drie medailles gewonnen.

Cees Stolwijk (65) is op twee disciplines wereldkampioen geworden. Zijn eerste gouden medaille won hij op de cross. Stolwijk was veruit de snelste in zijn categorie. Het acht kilometer lange parcours legde hij anderhalve minuut sneller af dan de nummer twee. De Amersfoorter was zelf verrast met deze titel.

Vijf dagen later stond Stolwijk opnieuw aan de start. En opnieuw werd hij wereldkampioen. De tien kilometer volbracht hij zondag in 37.02,87 minuten. ,,Deze is nog mooier dan de cross, want dat hoort eigenlijk meer bij de winter. Maar mijn hoofddoel blijft de marathon, dat is toch de ultieme afstand", aldus een blije Stolwijk. De marathon staat zondag op het programma.

De derde medaille voor Altis is gewonnen door Ella Witjes (55). Zij startte op de 5000m. Witjes moest de eerste twee loopsters laten gaan, maar liep in een solide race naar het brons in 20.15,65 minuten. Dat is geen toptijd voor haar, maar de omstandigheden maakte dat ook onmogelijk. Op het moment dat de Amersfoorste moest lopen, was het veertig graden in Lyon.

Het WK atletiek voor masters duurt nog tot en met zondag 16 augustus.