• Alle kampioenen van 2016 op het podium.

    Foto Rinus van Denderen

Alle genomineerden voor het Sportgala zijn bekend

AMERSFOORT Tijdens het Sportgala op 27 november maakt de gemeente de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het jaar bekend. Stemmen kan van 27 oktober tot en met 19 november.

Tijdens het Sportgala staat alles in het teken van sport. Dan huldigt de gemeente de Amersfoortse kampioenen en houden ze verkiezingen voor de Sportman, -vrouw, -talent en -ploeg van het jaar. Natuurlijk vinden er ook bijzondere sportacts plaats zoals trampolinespringen door Nika/Springbokken en een dance-act door A-Dance. Jeroen Stomphorst, bekend van Studio Sport, is onze gastheer.

JEUGDKAMPIOENEN De jeugd zetten ze tijdens het middagprogramma in het zonnetje. Vanaf 16.30 uur start de huldiging van de jeugdkampioenen. Amersfoort telt maar liefst 120 jeugdkampioenen van het afgelopen sportjaar. Ook de winnaars van de Schoolsportkampioenschappen en van de Amersfoortse Voetbalkampioenschappen Jeugd worden in het zonnetje gezet. Tussendoor zijn er leuke acts. Het middagdeel is gratis en duurt tot ongeveer 17.30 uur.

Sportbesturen en bedrijven zijn welkom voor het netwerkdiner dat om 18.00 uur begint.

Het avondprogramma van het Sportgala start om 20.00 uur. Kaarten hiervoor kosten 5 euro en zijn te koop via www.amersfoortsportgala.nl. Op deze website kan ook worden gestemd op de genomineerden en is meer informatie over hen te vinden. Het Sportgala en de Huldiging van de kampioenen wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort, SRO en de Amersfoortse Sportfederatie.

GENOMINEERDEN

Sportman

Ben Schwietert, zwemmen, ZPC Amersfoort;

Maarten Hurkmans, roeien, roeivereniging Hemus;

Jesper Smink, judo, Theo Meijer Sport.

Sportvrouw

Jony Heerink, triathlon, Hellas Utrecht;

Femke Bol, atletiek, Amersfoorts sporttalent van 2016;

Marijke Dijkman, kanopolo, KV Keistad.

Sportploeg

Cityside Apartments Quick Honkbal Heren 1, honkbal, BSC Quick;

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort Heren 1, waterpolo, ZPC Amersfoort;

KV Keistad dames 1, kanopolo, KV Keistad.

Sporttalent

Sven Jansons, atletiek, AV Altis;

Puck Pieterse, wielrennen, WV Eemland;

Casper Roelofs, hockey, AMHC/Kampong.