• Hoogland-spits Manu Neto Gomes de Almeida scoorde tegen Laren twee keer.

    Foto Rinus van Denderen

Alleen Hoogland naar volgende bekerronde

AMERSFOORT De dertien Amersfoortse voetbalclubs kunnen dit seizoen over hun optreden in het bekertoernooi niet tevreden zijn, met uitzondering van Hoogland. De hoofdklasser kwalificeerde zich afgelopen weekend als enige lokale ploeg voor de volgende ronde van de districtsbeker.

Balt Gmelig

Na de voorronde in augustus waren alleen Hoogland, APWC en VVZA overgebleven. Alleen Hoogland overleefde de eerste ronde van de knock-outfase. Maar gemakkelijk ging dat zondag niet op sportpark Langenoord, thuisbasis van de Hooglanderst. Pas in de tweede helft van het duel met Laren'99 verzekerde de formatie van trainer Raymond Prins zich dankzij drie doelpunten van de winst (4-0) en plek in de volgende ronde. De trainer, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Hoogland, had een aantal spelers uit zijn basiself rust gegeven. ,,Het is belangrijk dat ook andere jongens uit de selectie minuten maken. Dit was een mooie gelegenheid daarvoor. " Spelers zoals Hossein Mezbanali en Manu Neto Gomes de Almeida kregen de gelegenheid hun kwaliteiten vanaf de eerste minuut aan het aanwezige publiek te tonen.

Op vijf plekken had Prins zijn elftal gewijzigd, voor de bekerontmoeting met de laag geklasseerde derdeklasser uit Laren. ,,Het is leuk om ook andere jongens in het eerste elftal aan het werk te zien. We spelen dit seizoen dertig competitiewedstrijden en hebben daardoor weinig tijd voor oefenduels. Dan is het mooi om zulke wedstrijden te hebben en jongens te laten spelen die normaal minder aan bod komen."

Het meeste plezier beleefde de oefenmeester aan Neto Gomez de Almeida. De vervanger van Oskar van Logtestijn, de vaste centrumspits van Hoogland, was tegen Laren goed voor twee doelpunten. Bas Wobbes en Gokhan Turksoy zorgden voor de andere treffers. Met een tevreden gevoel keek Prins terug op het duel tegen het verdienstelijk spelende Laren. ,,We hebben geen blessures aan de wedstrijd overgehouden en we zijn een ronde verder gekomen."

VVZA Minder succesvol in de bekercompetitie was zondagderdeklasser VVZA. Op vreemde bodem konden de Amersfoorters zaterdag tegen derdeklasser De Vecht geen potten breken. De thuisclub bleef met 2-0 aan de goede kant van de score, een stand die na de eerste helft al op het scorebord stond. Daarmee is het bekeravontuur voor de formatie van trainer Willem van 't Land voorbij en kan hij zich met zijn ploeg volledig op de competitie gaan richten. 

APWC Ook derdeklasser APWC hield geen goed gevoel over. In Hilversum zagen de Amersfoorters zaterdag geen kans het duel tegen derdeklasser Altius winnend te beëindigen. De 4-2 nederlaag was geen grote verrassing, omdat APWC door blessures en andere oorzaken met slechts twaalf spelers op vreemde bodem kon aantreden. Niettemin kregen de APWC'ers, die trainer Saban Aksit vanwege ziekte misten, voldoende kansen om met een andere uitslag van het veld te stappen.