• Simone v/d Lugt haalt uit voor een harde smash en een punt voor Switch

    Foto Rinus van Denderen

Almere maatje te klein voor titelkandidaat Switch

AMERSFOORT Voor de volleybaldames van Switch uit Hooglanderveen lijkt het behalen van de titel in de tweede klasse slechts een kwestie van tijd. Met nog vier wedstrijden voor de boeg staat de ploeg van trainer Michiel Heere eenzaam op grote hoogte en is eigenlijk alleen nog bereikbaar voor het als tweede gesitueerde Huizen. In de thuiswedstrijd afgelopen vrijdag tegen het laaggeklasseerde VC Allvo uit Almere liet Switch er geen gras over groeien en won ook dit treffen ruimschoots met 4-0.

Huub van Aerssen

Alhoewel je kon verwachten dat thuisploeg Switch van meet af aan de vloer zou gaan aanvegen met de gasten uit Almere, liep dat toch anders dan verwacht. Het was Allvo dat in de openingsset de nodige tegenstand bood en het de kampioenskandidaat erg lastig wist te maken. Pas in het tweede deel van die eerste set leek Switch te beseffen dat er wat gas bij gegeven diende te worden om niet al vroegtijdig te worden afgetroefd door de 'senioren' uit Almere. Op tempo en met meer variatie in het spel wist de thuisploeg uiteindelijk een halt toe te roepen aan Almere, getuige de 25-17 setwinst.

MEER DRUK Vanaf set twee werd door Switch geleidelijk aan de druk opgevoerd en namen de vermoeidheidsverschijnselen bij Allvo meer en meer toe. Alhoewel de gasten uit Almere tot halverwege nog wel aan wisten te klampen, was het vervolgens over en uit en stoomde Hooglanderveen op naar een uiteindelijke 25-17 setwinst.

SMASH Ook in het derde bedrijf een veruit bovenliggend Switch, dat naast werklust veel plezier uitstraalde en met goed serveerwerk en snoeiharde smashes geen spaan heel hield van het meer en meer vermoeid rakende Almeerse zestal. Met veel balans in de ploeg werd het een eenvoudige 25-14 setwinst voor de thuisploeg.

In de vierde en laatste set zakte Switch in de beginfase terug, wat voor een deel te wijten was aan gebrek aan concentratie. Dat betekende dat Allvo tot ieders verbazing voor het eerst in dit ongelijke treffen halverwege zelfs op voorsprong wist te komen en op weg leek naar verrassende setwinst. Maar halverwege spatte de droom voor Almere uiteen, keerde Switch weer terug op aarde en werd ook set vier met 25-17 veiliggesteld.

Michiel Heere na afloop van dit toch wel ongelijke treffen: ,,Het is tegen een relatief zwakke tegenstander moeilijk om de vaart er in te houden en continu gefocust te blijven. Ik ben derhalve tevreden met het feit dat we door geknokt hebben, ondanks het bij tijd en wijle te grote verval in ons spel. We hebben in dat kader zeker geen slechte wedstrijd gespeeld, ondanks wat mindere fases. Een van de sterke punten van mijn ploeg is dat we met name aan de buitenkant sterk opereren. We hebben als ploeg veel aanvalskracht en tonen eigenlijk altijd de nodige vechtlust. Daarnaast hebben we een florerende jeugdafdeling, waaruit we de komende jaren kunnen putten. Een homogeen en op elkaar afgestemd team."