• De inschrijving van de Klaverblad Hooglandse Dorpsloop is geopend.

    Harry van ‘t Veld

Altis: nieuwe jaar verloopt succesvol

HOOGLAND De 35e Klaverblad Hooglandse Dorpsloop vindt plaats op woensdagavond 15 mei. Ook deze editie bevat scholierenkampioenschappen voor basisscholen in en nabij Hoogland, een jeugdloop en een prestatieloop in combinatie met een 10 km wedstrijd. Het parcours is voor alle afstanden gecertificeerd, wat betekent dat de afstanden precies kloppen.

De Hooglandse scholieren en de overige jeugd lopen een ronde van 1.129 meter. Deelnemers aan de prestatieloop lopen naar keuze een aantal ronden van 2.000 meter. De wedstrijd gaat over 5 ronden. De finish is op de Kerklaan. De start bij de kruising van de Zevenhuizerstraat met de Kerklaan.

Via school is de deelname voor Hooglandse scholieren gratis. Op de website www.hooglandsedorpsloop.nl kan een inschrijvingsformulier voor de zeven basisscholen gedownload worden. Iedereen is welkom, maar van alle anderen wordt een beperkte bijdrage gevraagd.

WEDSTRIJD De eerste wedstrijd is voor kinderen in groep 3. Het startschot valt om 18.00 uur. Vervolgens is elke tien minuten de volgende groep aan de beurt. Voor jongens en meisjes zijn aparte kampioenschappen.

SUCCESVOL Het jaar 2019 verloopt voor Altis tot nu toe heel succesvol. Bij het Nederlands Kampioenschap cross in Emmeloord won Cees Stolwijk in de categorie Mannen 65 jaar. Eerder won Stolwijk bij het NK indoor al goud op de 3.000 meter en 1.500 meter. Thomas Reijnders won hier de 60 meter en 200 meter. Femke Bol won goud op de 400 m bij het NK indoor senioren. Haar tijd was ook goed voor een ticket naar het EK onder 20 komende zomer in Borås (Zweden). Sven Jansons legde beslag op het Nederlands indoorkampioenschap zevenkamp. Jansons won ook de A-juniorentitel bij het verspringen en 60 m horden. Ton van Mameren pakte in de categorie B-junioren goud bij het hink-stap-springen.

BERGCROSS Voor de Bergcross afgelopen zondag 10 februari was als goed doel de keuze gevallen op Stichting Twentse Waterpompen Cambodja. Dit goede doel is toepasselijk want het parcours van de Bergcross loopt langs de winputten van drinkwaterbedrijf Vitens op de Amersfoortse Berg. De Stichting Pharus is inmiddels de eigenaar van de watertoren en steunde het goede doel door elke euro die de Bergcross zelf ophaalt te verdubbelen. Voor Cambodja levert dit twee nieuwe complete waterputten op.

STARTBAANRUN Bij de RotaryClub Amersfoort is aan Simavi de cheque overhandigd met het geldbedrag dat is ingezameld door sponsors en de deelnemers aan de StartbaanRun op 4 november 2018. Op de cheque stond een bedrag van liefst 15.000 euro. Stichting Simavi verdubbelt dit bedrag. De 30.000 euro gaat geheel naar schoon water projecten in Afrika. De volgende StartbaanRun vindt zondag 3 november plaats.

KALENDER De agenda van Altis.
15 mei 2019 Hooglandse Dorpsloop.
1-2 juni 2019 NK meerkamp jeugd.