• WinterparadIJS

Amersfoortse kinderen doen mee aan IJstijd Winterspelen

AMERSFOORT Deze winter is een bijzondere met de Olympische Spelen in Pyeongchang in het vooruitzicht. Voor twaalf Amersfoortse kinderen gaan de Winterspelen al van start. De kinderen gaan als 'Team WinterparadIJS Amersfoort' deelnemen aan de IJstijd-Winterspelen, die zaterdag 3 februari plaatsvinden op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dit is een initiatief van de KNSB.

Tijdens de schoolschaatslessen hadden kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar de mogelijkheid om zich te selecteren voor de plaatselijke finale van IJstijd Winterspelen. Deze kinderen zijn daarna uitgenodigd om in de kerstvakantie deel te nemen aan de plaatselijke voorrondes op de Amersfoortse baan. Tijdens deze voorronde zijn de twaalf beste schaatsers geselecteerd. Dit team neemt deel aan de landelijke finale.

Elke ijsbaan vaardigt een team af dat op de volgende onderdelen strijdt om de Winterspelen Cup 2018: honderd meter sprint, een mini-marathon en shorttrack estafette relay. Natuurlijk telt een race op de icebikes van de Croky Challenge ook mee. Bovendien kunnen er punten worden gescoord via de honderd procent NL freestyle kunstrij battle.