• APWC - Nederhorst

    Foto Van Denderen

APWC ligt op koers voor titelstrijd

AMERSFOORT De competitie in de vierde klasse G kan dit seizoen wel eens een hele mooie ontknoping krijgen. Met nog negen speelronden voor de boeg is de kans reëel dat pas op de laatste competitiedag de strijd om het kampioenschap wordt beslist.

Balt Gmelig

De grootste kanshebbers op die felbegeerde titel zijn op dit moment AS'80 en APWC, de huidige nummers één en twee op de ranglijst van 4G. Juist in de slotronde van de competitie op 16 mei treffen die twee ploegen elkaar in Almere. Die mogelijk beslissende confrontatie werpt nu al zijn schaduw vooruit, getuige de reacties van veel APWC'ers zondag na de winst (3-0) op het laag geklasseerde Nederhorst. Ook Yucel Yagli, met dertien treffers topscorer van APWC en tegen Nederhorst goed voor twee doelpunten, kon het ruim twee maanden voor de confrontatie met de huidige koploper niet nalaten die topwedstrijd al ter sprake te brengen. ,,We hopen natuurlijk dat AS nog punten gaat verliezen, anders wordt het een mooie laatste wedstrijd. Dat was het thuis ook al toen wij met 6-5 wonnen." 

Yagli was tegen Nederhorst de meest gevierde speler in de formatie van de naar HVC vertrekkende trainer Iman Evre, waarvoor APWC overigens nog geen opvolger heeft vastgelegd. Op geen beter moment (bij een 1-0 stand in de tweede helft) besloot Evre zijn wat grieperige schutter uit de dugout te halen en in het veld te brengen ten koste van middenvelder Dustin Abdulkadir. De 27-jarige Amersfoorter stelde zijn trainer niet teleur. Amper drie minuten na zijn entree verraste Yagli doelman Oscar Vrijhoef met een schuiver in de hoek. De 2-0 was de genadeklap voor de bezoekers. Zij mochten blij zijn dat scheidsrechter Basaidi nog geen minuut later het tweede doelpunt van Yagli wegens buitenspel afkeurde, op advies van de Nederhorst grensrechter. Een omstreden beslissing vonden de meeste aanwezigen. ,,Die goal is onterecht afgekeurd", zei de maker. ,,Ik had het wel zien aankomen. Die grensrechter stond al meteen met zijn vlag omhoog." Vijf minuten later haalde Yagli zijn gram door alsnog zijn tweede doelpunt te laten aantekenen (3-0). De twee treffers van de invaller waren echter onvoldoende voor een hattrick (binnen zes minuten!). ,,Dat was wel zonde", zei de schutter. Een dergelijke invalbeurt had de oud-speler van Quick, Spakenburg, IJsselmeervogels, Nieuwland, Roda'46 en NSC niet eerder in zijn voetbalcarrière meegemaakt. Wel was Yagli al goed voor een hattrick, eerder dit seizoen in een wedstrijd tegen Sporting Almere. ,,Dat was mijn eerste hattrick in mijn carrière'', aldus de aanvaller.

Over zijn doelpuntenproductie is Yagli tot nu toe niet ontevreden. ,,Ik heb er nu al dertien gemaakt. Dat is niet slecht. Ik heb ook nog twee duels gemist." Negen doelpunten in zijn eerste seizoen bij Nieuwland was tot nu toe de hoogste score van de twintiger in zijn carrière. ,,Ik vind het heerlijk om te scoren. Maar dat is voor mij niet het belangrijkste. Ik geniet vooral van het spel." Yagli weet nog niet of hij na dit seizoen op de Keerkring blijft. ,,Maar als we promoveren, zou het wel zonde zijn om weg te gaan.''

foto Yucel Yagli (rechts) was tegen Nederhorst dichtbij zijn tweede hattrick voor APWC.