• Foto Van Denderen

ASC '91 aan vooravond 25-jarig jubileum

AMERSFOORT De kleine maar gezellige Amersfoortse handbalvereniging ASC '91 straalt wilskracht en eenvoud uit. Voorzitter Cor Kemmer:,, Bij de vereniging staan sportiviteit en gezelligheid centraal. Alhoewel we natuurlijk wel prestatief aan de weg timmeren, is er minstens net zoveel aandacht voor het recreatieve deel. Kortom een vereniging waar plezier in het 'spelletje' centraal staat voor zowel jong als oud."

Huub van Aerssen

ASC '91 kent momenteel een dikke honderd leden en beschikt sinds kort weer over een eerste herenteam. ,, We hebben het vanwege een tekort aan heren een jaar zonder moeten doen," aldus de preses. ,, Maar daar is momenteel verandering in gekomen. Met ingang van dit seizoen is er weer een eerste herenteam actief in de zaal. Een mix van oudgedienden en jonge spelers (in totaal zo'n 17 man) vormen momenteel ons vlaggenschip. Daar zijn we als vereniging niet alleen bijzonder blij mee, maar geeft ook aan hoe het leeft binnen de club. Een stuk saamhorigheid van de bovenste plank waar we trots op kunnen zijn." Als speerpunten geeft Kemmer aan dat doorstroming van de jeugd en een goede financiële structuur van het allergrootste belang zijn voor de club.

Met op dit moment een herenteam, twee damesteams en een bloeiende jeugdafdeling (A/B/C/D en E jeugd), staat ASC '91 goed op de rails en ziet de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet. Een toekomst die vol met ambities zit en die in 2016 wordt opgevrolijkt door het 25-jarig jubileum.

Angelina Nederlof:,, De jubileumcommissie loopt op volle toeren om er volgend jaar een groot feest van te maken. Een feest niet alleen voor alle leden en oudleden van onze club, maar ook voor sponsors en overigen die ASC '91 een warm hart toedragen." De aftrap van het jubileumjaar wordt gegeven op de Nieuwjaarsreceptie van ASC '91 die komend jaar op zaterdag 2 januari 2016 zal plaatsvinden in het clubhuis aan de Parelhoenstraat. Op zaterdag 23 april 2016 is het feest voor jong en oud en wordt de officiële jubileumdatum (24 april) naar behoren ingeluid. ASC '91, een vereniging die sport en saamhorigheid hoog in het vaandel heeft staan en dat ook ten volste uitstraalt.

foto Angeline Nederlof (secretaris), Cor Kemmer (voorzitter) en algemeen bestuurslid Henk van de Hoef.