• Puck Pieterse van Wielervereniging Eemland is één van de drie talenten.

Atletiek, wielrennen en hockey brengen sporttalent naar Amersfoort Sportgala

AMERSFOORT Het sportjaar 2017 wordt in Amersfoort traditioneel afgesloten met het Sportgala. Op maandag 27 november is Theater Flint het toneel van Amersfoortse kampioenen in de sport. Dat de stad trots is op haar kampioenen laat de organisatie zien met een feestelijk programma, met mooie filmclips van de genomineerde sporters, met live muziek en dance-acts. NOS-sportpresentator Jeroen Stomphorst treedt op als gastheer van het gala dat alweer voor de achtste keer wordt georganiseerd en waarvoor de belangstelling elk jaar groter wordt.

Vorig jaar werden zwemster Lisa Kruger en voetballer Bart Ramselaar (PSV) verkozen tot sporter van het jaar, werd het heren softbalteam BioSilk Quick gekozen tot beste sportploeg en mocht atlete Femke Bol zich sporttalent van het jaar noemen. Bol pakte in 2016 de gouden plak op de 400 meter tijdens het NK jeugd in Breda en noteerde en passant de tweede tijd ooit gelopen door een Nederlandse B-juniore op deze afstand.

Het zou zomaar kunnen dat Femke Bol dit jaar wordt opgevolgd door een talentvol clubgenoot. Sven Jansons is namelijk genomineerd als sporttalent 2017. De 16-jarige hordeloper van Altis leverde afgelopen zomer een topprestatie door goud te winnen op de 110 meter horden tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Hongarije. Dat hij in een supervorm was liet hij een maand eerder al zien toen hij op het NK het nationaal record verpulverde. Een record dat al 26 jaar stond. En passant pakte hij tijdens dat NK ook het goud bij het verspringen. Maar Jansons is zeker niet de enige die kans maakt op deze titel.

Het jongste genomineerde sporttalent van Amersfoort is wielrenner Puck Pieterse (2002). Als lid van Wielervereniging Eemland is deze jonge wielrenster al jaren één van de beste allrounders in haar leeftijdsklasse. Pieterse haalde maar liefst twee nationale titels MTB en een zilveren plak bij NK Veldrijden. Maar ook op de weg koerste ze naar het podium en pakte brons bij het NK Wegwielrennen.

Bij hockeyclub AMHC zijn alle ogen gericht op Casper Roelofs. De 18-jarige Amersfoorter is opgeleid bij AMHC en speelt inmiddels in het eerste herenteam bij landskampioen Kampong. Amper een maand geleden is de jonge talentvolle hockeyer geselecteerd voor Jong Oranje. De route naar het 'grote' Oranje lijkt haalbaar voor dit grote Amersfoortse talent.

Tot zondag 19 november kan men via de site van het Amersfoort Sportgala www.amersfoortsportgala.nl stemmen op de genomineerde sporters. Genomineerd voor Sportvrouw 2017 zijn Jony Heerink (triathlon), Femke Bol (atletiek), Marijke Dijkman (kanopolo). Sportman van het jaar: Ben Schwietert (zwemmen), Maarten Hurkmans (roeien) en Jesper Smink (judo). Sportploegen: Cityside Apartments Quick Heren 1 (honkbal), Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort Heren 1 (waterpolo) en KV Keistad dames 1 (kanopolo).

Het Sportgala wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort, in samenwerking met de Amersfoortse Sportfederatie ASF en SRO.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: /www.amersfoortsportgala.nl/