• Start van de Vlasakkerloop - kidsrun in 2018

    Ries de Beer

zesde editie Vlasakkerloop: gewijzigde routes, zelfde uitdagingen

07-08-2019, 13:47 | Lezersnieuws | Ben

De Vlasakkerloop, georganiseerd door sportvereniging Triathlon, vindt op zondag 27 oktober voor de zesde keer plaats. Wandelen en hardlopen worden tijdens deze loop voor volwassenen en kinderen gecombineerd. Dit jaar voorzien van enkele aanpassingen bij de verschillende onderdelen. Maar daardoor niet minder aantrekkelijk. Inschrijven voor de verschillende onderdelen kan sinds 1 augustus!

Fletcher Wandeltochten 10, 15 of 20 km
De wandelparcoursen zijn geheel vernieuwd. De tochten van 15 en 20 km gaan dit jaar voor het eerst door het natuurgebied de Paltz. Ook wordt de voormalige vliegbasis Soesterberg aangedaan. En zien wandelaars de Lange Duinen en gaan zij op de heen- en terugweg door de Korte Duinen. Ries: ‘Alle drie de routes zijn zeer afwisselend en we zijn dan ook erg benieuwd of we ook dit jaar meer dan 400 wandelaars mogen begroeten.’

Prestatieloop Keskin 10 Mijl
De grootste verandering van het Keskin 10 Mijl parcours is dat de Vlasakkers hierin niet meer voorkomen. In plaats daarvan loopt de route door het natuurgebied de Stompert. Het gehele parcours wordt hierdoor 50% verhard en 50% onverhard. Vorig jaar kende dit onderdeel ruim 300 deelnemers. Een aantal dat we ook zeker weer dit jaar aan de start verwachten. Ga de uitdaging aan en maak kennis met dit mooie parcours.

Kidsrun 1 en 2 km en Racerunning
Tijdens de Keskin 10 Mijl, die om 12.00 uur start, is het de beurt aan de kinderen om hun afstand af te leggen. Voor de kinderen tot en met 8 jaar is er een parcours van 1 km uitgezet. De kinderen van 9 t/m 12 jaar rennen 2 km door bos Birkhoven, eveneens met de bosvijver als mooie blikvanger in het parcours. Net als vorig jaar is voor het eerst een Racerunningscross aan het programma toegevoegd. Racerunning is voor kinderen tot 18 jaar met een beperking, die met een driewieler zonder pedalen en met een borststeun een parcours van 500 of 1000 meter afleggen.

Cross 5 km en Unive cross 10 km
Tenslotte mogen de 5 en 10 km cross door bos Birkhoven en de Korte Duinen niet ontbreken. ‘We verwelkomen heel graag weer de 500 (of meer!) deelnemers van vorig jaar aan de start bij het clubhuis van AV Triathlon’, aldus Ries.

‘Of je nou wandelt, minderjarig bent of de snelste crossloper: iedereen ontvangt een Vlasakkerloopmedaille. Wij kijken uit naar veel deelnemers aan de start van een van de mooie onderdelen. Inschrijven kan via de website van www.vlasakkerloop.nl.’