• De Vlasakkerloop leidt de deelnemers door de natuur in en rond Birkhoven.

    Foto Rinus van Denderen

AV Triathlon bereidt zich voor op derde Vlasakkerloop

AMERSFOORT Atletiekvereniging AV Triathlon organiseert zondag 30 oktober 2016 de derde editie van de Vlasakkerloop. ,,Na de twee eerste evenementen zien wij met plezier uit naar deze editie."

AV Triathlon organiseert meerdere hardloopevenementen zoals de Emiclaerloop (augustus), de Hamersveldloop, de Zwemloop, de Utrechtse Heuvelrugestafette (september) en dit jaar de eerste Keistad Triathon (september). Inschrijven is overigens ook voor deze evenementen nog mogelijk.

De Vlasakkerloop is nu al het grootste evenement voor AV Triathlon en een van de grotere sportevenementen voor de stad Amersfoort met ook veel deelnemers uit de verre omgeving van onze stad. De Vlasakkerloop is een breed sportevenement voor zowel hardlopers als voor de sportieve wandelaars. Of je nu gewoon lekker een mooie afstand wil lopen of wanneer je jezelf een nieuw uitdagend doel wil stellen of als je deze loop gebruikt als voorbereiding op een grote loop als de Zevenheuvelenloop er is dus voor elk wat wils.

Vanuit het clubhuis van AV Triathlon bij bos Birkhoven zijn er mooie routes uitgezet door de bossen en natuurgebieden in de omgeving. Het evenement bestaat uit jeugdlopen over de afstanden 1 en 2 kilometer die door het Utrechtse Landschap beheerde bos Birkhoven voeren rondom de bosvijver. De 5 en 10 kilometer gaan eveneens door bos Birkhoven. Net als afgelopen jaar is er minder asfalt en zijn er meer bospaden in het parcours opgenomen wat deze afstanden nog aantrekkelijker maakt. De 10 Engelse Mijl - de hoofdafstand van het evenement - gaat naar en over de het hiervoor opengestelde natuurgebied Vlasakkers.

Voor de wandelaars zijn er dit jaar twee parcoursen uitgezet over de afstanden 9 kilometer en 16 kilometer. Het zijn weer mooie routes waarbij de laatste afstand gaat onder andere over de Vlasakkers, de Stompert en door de Korte Duinen.

De inschrijving voor de Vlasakkerloop is nu geopend en verdere informatie en de inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op de website www.vlasakkerloop.nl. Wandelaars kunnen zich alleen op de dag zelf ter plaatse inschrijven.

Nieuws en informatie is ook te vinden op Facebook en Twitter.