AV Triathlon organiseert de tweede Vlasakkerloop

AMERSFOORT De atletiekvereniging AV Triathlon organiseert zondag 29 november de tweede editie van de Vlasakkerloop. Vorig jaar werd de Vlasakkerloop voor het eerst georganiseerd en met ruim 1200 deelnemers was dit evenement gelijk een groot succes. Gezien de vele positieve reacties verwachten de vereniging dit jaar een nog groter deelnemersveld. Er is wat de organisatie betreft een begin van een nieuwe traditie ontstaan. AV Triathlon organiseert meerdere hardloopevenementen zoals de Emiclaerloop, de Hamersveldloop, de Zwemloop en de Utrechtse Heuvelrugestafette. De inschrijving voor deze estafette staat overigens nog open. Dit evenement vindt plaats op zondag 27 september. De Vlasakkerloop is bij de eerste editie in een keer het grootste evenement voor AV Triathlon en een van de grotere sportevenementen voor de stad Amersfoort met ook veel deelnemers uit de verre omgeving van onze stad.

De Vlasakkerloop is een breed sportevenement voor zowel hardlopers als voor de sportieve wandelaars. Vanuit het clubhuis van AV Triathlon bij bos Birkhoven zijn er mooie routes uitgezet door de bossen en natuurgebieden in de omgeving. Het evenement bestaat uit jeugdlopen over de afstanden 1 en 2 km die door het Utrechtse Landschap beheerde bos Birkhoven voeren rondom de bosvijver. De 5 en 10 km gaan eveneens door bos Birkhoven. De afstanden starten, gelet op het aantal deelnemers op beide afstanden, zo rond de 300 per afstand, dit jaar niet meer gelijktijdig. De 10 km blijft wel bestaan uit twee rondes van 5 km. Er is minder asfalt en meer bospaden in het parcours opgenomen wat deze afstanden nog aantrekkelijker moet maken. De 10 Mijl en de Halve Marathon - de hoofdafstand van het evenement - gaan naar en over de het hiervoor opengestelde natuurgebied Vlasakkers. Deze afstanden zijn in de opzet ongewijzigd ten opzichte van de eerste editie.

Voor de wandelaars zijn er drie parcoursen uitgezet over de afstanden 11 km, 16 km en 20 km. De laatste twee afstanden gaan o.a. over de Vlasakkers maar zijn ten opzichte van vorig jaar aangepast. Alle wandelafstanden gaan nu ook door het natuurgebied de Stompert en door de Korte Duinen. Alle wandelafstanden zijn hiermee aantrekkelijker geworden en de organisatiecommissie verwachten dan ook meer wandelaars aan de start.

Sinds enkele jaren kent Amersfoort het hardloopcircuit RUN#033. Vanaf de afstand 5 km tot en met de Halve Marathon zijn onderdeel van dit hardloopcircuit en zijn hiermee het eerste evenement van het seizoen 2015/2016. De inschrijving voor de Vlasakkerloop is geopend en verdere informatie en de inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op de website www.vlasakkerloop.nl. Ook is nieuws en informatie te vinden op Facebook en Twitter. Dus meld je ook hier aan zodat je op de hoogte wordt gehouden van al het nieuws omtrent de Vlasakkerloop.