• AVV Keistad haalde in de thuiswedstrijd tegen EVV hard en genadeloos uit.

    Rinus van Denderen

AVV Keistad toont klasse tegen EVV

AMERSFOORT In de derde competitieronde haalde het eerste herenteam van volleybalvereniging AVV Keistad genadeloos uit tegen koploper EVV. In een sfeervolle sporthal Midland, thuishaven van de eerste divisionist, werd de tegenstander uit Elburg met 4-0 aan de schandpaal genageld en schoof de ploeg van trainer/coach Marcel Ruijterlinde door naar een vijfde positie op de ranglijst. 

Huub van Aerssen

 

Op papier leek het volleybaltreffen tussen thuisploeg AVV Keistad (voorlaatste positie) en EVV (koploper) een hopeloze opgave te gaan worden. Maar dat schijn ook kan bedriegen werd afgelopen zaterdag maar weer eens duidelijk. Van meet af aan toonde Keistad werklust, inzet en durf. Al in de eerste set werd duidelijk dat het wel eens een heet avondje zou kunnen gaan worden voor de gasten uit Elburg.

SLOTOFFENSIEF Na een sterke en verrassende start in de eerste set waarbij de thuisploeg tot halverwege aan kop ging, slaagde EVV er in de slotfase van die set pas in om op gelijke hoogte te komen (20-20). Maar een sterk en solide slotoffensief van Keistad bracht uiteindelijk de dik verdiende setwinst (25-20). Een toch wel verrassend resultaat gezien de op dat moment onderlinge verhoudingen tussen beide ploegen. 

 

STERK VERVOLG Alhoewel de thuisploeg een mindere start kende in de aanvangsfase van de tweede set kwam het team van Ruijterlinde na een 0-3 achterstand pas echt op gang. Met passie en gedegen aanvalsspel werd die opgelopen achterstand omgebogen in een 11-5 voorsprong en leek Elburg rijp voor de slacht.

Bij vlagen werd EVV volledig weggespeeld, stapelden de persoonlijke fouten zich op en was de setwinst van 25-16 voor AVV Keistad een terechte afspiegeling van het vertoonde spel.

Ook in de derde set een vooruitstrevende Amersfoortse formatie die net als in de twee voorgaande sets direct vol gas gaf en al snel op een 10-7 voorsprong kwam. EVV dat wederom grossierde in talloze persoonlijke fouten zakte in het tweede deel van de set echt door het ijs getuige de uiteindelijke setstand van 25-15 in het voordeel van Amersfoort. 

TEAMSPIRIT Met een voorsprong in sets van drie tegen nul verliep ook de vierde en laatste set voor AVV Keistad volgens het boekje en mocht Keistad speler Thijs Besseling die set voor zich op eisen. Met zes punten op rij wist Besseling zijn ploeg naar een 14-8 voorsprong te slaan en straalde het plezier en de teamspirit er af bij de thuisploeg. Een zwaar aangeslagen Elburg had eenvoudigweg de kracht niet meer om nog enige tegenstand van betekenis te bieden en ging in die laatste set roemloos met 25-14 ten onder.

 

SLOTAKKOORD Met een 4-0 eindoverwinning toonde AVV Keistad dat het wel degelijk thuishoort in de eerste divisie en met het afgelopen zaterdag getoonde spel zeker in de subtop kan meedraaien.