• Crackjacks vereniging van het jaar

  Foto Rinus van Denderen
 • Crackjacks vereniging van het jaar

  Foto Rinus van Denderen
 • Crackjacks vereniging van het jaar

  Foto Rinus van Denderen
 • Crackjacks vereniging van het jaar

  Foto Rinus van Denderen
 • Crackjacks vereniging van het jaar

  Foto Rinus van Denderen

Basketbalvereniging Crackerjacks is Vereniging van het Jaar

AMERSFOORT Basketbalvereniging Crackerjacks heeft de verkiezing Vereniging van het Jaar 2018 gewonnen.Er deden zo'n achthonderd verenigingen mee in heel Nederland en dertigduizend mensen brachten volgens de organisatie hun stem uit. Dit jaar vond de verkiezing voor het eerst plaats; een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende.

De laatst overgebleven verenigingen werden door middel van een interview getoetst op thema's als: maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Er werden door de jury zes finalisten gekozen, afkomstig uit vijf verschillende provincies. In de categorie sport waren de finalisten: Volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen, Rugbyclub The Big Bulls uit Almelo en de Crackerjacks. Ook in de categorie cultuur bleven drie finalisten over.

De genomineerde sportverenigingen kregen bezoek van beachvolleyballer Alexander Brouwer en hockeyer Robbert Kemperman. Robbert Kemperman zei na afloop: ,,We hebben een duidelijk beeld van de verenigingen gekregen. Het is mooi om te zien dat deze verenigingen niet alleen een belangrijke rol spelen in het leven van de mensen die bij de vereniging aangesloten zijn, maar ook in de gemeenschap. Er zit zoveel meer achter een vereniging."

De uiteindelijke winnaars van de verkiezing winnen Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de verenigingen extra in de schijnwerpers te zetten.

CRACKERJACKS Basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort is een vereniging die in twee jaar tijd van een naar binnen gerichte organisatie en nauwelijks zichtbaar voor de buurt en gemeente, is veranderd in een vereniging die volop actief is in de samenleving. Het is nu een goed lopende vereniging, vol ambitie en met een grote groep vrijwilligers. Een club met passie en maatschappelijke impact. Crackerjacks werkt samen met scholen, langdurig zieken, werkzoekenden, gehandicapten, het AZC, de biljartvereniging en speciaal onderwijs. Zij gaan actief de wijken van Amersfoort in met 3x3 (buiten-)basketbal en ontwikkelen programma's met andere (sport-) verenigingen om laagdrempelig sporten en participatie te stimuleren bij jongeren. Crackerjacks wil verbinden en iedereen in Amersfoort basketbal laten ontdekken en ervaren, maar ook laten genieten van de spectaculaire sport en kansen bieden voor persoonlijke ontwikkeling. Ze zetten zich samen in voor een positief sportklimaat waarin iedereen zich prettig voelt en welkom is.