• De Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross. Een kuitenbijter voor jong en oud op de Amersfoortse Berg.

    Foto Rinus van Denderen

Bergcross trekt veel atleten

AMERSFOORT De 27ste editie van de Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross blijkt net als voorgaande jaren ook nu weer honderden atleten (jong en oud) te motiveren om de 'crossschoenen' uit de kast te halen om op zondag 18 februari het beste beentje voor te zetten tijdens deze klassieke en unieke 'kuitenbijter'. Een loopevenement georganiseerd door atletiekvereniging AV Altis. 

Huub van Aerssen

 

Met nog zo'n dertien dagen op de teller voor het eerste startschot op de Amersfoortse Berg is Ron van Megen, voorzitter van het organisatiecomité, verheugd over het aantal inschrijvingen dat nu al is bereikt. ,,Afgelopen week hebben we 700 startnummers besteld. We hebben nu al 530 voorinschrijvingen waarvan de deelnemers hun naam op het startnummer vermeldt krijgen. Afgelopen editie raakten we een paar dagen voor de uitvoering helemaal uitverkocht. Voorinschrijven is dus ook dit jaar ons advies."  

BEDRIJVEN ,,We doen ons uiterste best om eventuele afzeggingen en 'no shows' te managen, zodat we meer deelnemers een plezier kunnen doen. Het blijkt inmiddels dat veel atleten voor de Bergcross hebben gekozen in plaats van de BAV Wintercup in Baarn, die ongelukkigerwijs hun inhaalwedstrijd hebben gepland op de datum van de Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross. Dat toont maar eens te meer hoe geliefd deze cross inmiddels is geworden."

 Steeds meer trekt de Amersfoortse Bercross ook bedrijven naar zich toe die met teams deeelnemen aan dit loopevenement. Picnic is één van die deelnemers. ,,Op de karretjes van Picnic rijden zogenaaamde 'runners'. Dit bracht hen er toe om met een Picnic Running Team  deel te gaan nemen aan de Bergcross. Dat betekende tevens dat we er als organisatie een leuke sponsor aan hebben over gehouden, die een leuke attractie voor de jeugd ter beschikking zal stellen", aldus Van Megen.

,,Ook het Amersfoortse Applied Medical doet voor het eerst mee met een afvaardiging. Hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen staat dit jaar voor het eerst met een team aan de start, terwijl ook Runnersworld Amersfoort en Railsport weer aan de meet verschijnen.

RECORD Railsport breekt in deze editie wel het record met een deelname van tegen de honderd enthousiaste 'crossers'. 

 

GOEDE DOEL ,,Voor het derde jaar op rij gaan we de Stichting Kansarmen Sri Lanka als goed doel meenemen", aldus Van Megen. ,,Deze Stichting voorziet basisscholen in het arme binnenland van Sri Lanka van drinkwater. Toepasselijk aangezien de Bergcross onder de watertoren, de aloude drinkwatervoorziening van Amersfoort, haar start en finish kent. Van de opbrengsten van de vorige twee edities kon een school met meer dan 500 leerlingen worden geholpen".

 

SLOTAKKOORD De Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross betekent dit jaar tevens het clubkampioenschap cross van AV Altis in alle leeftijdscategorieën.

Meer op www.bergcross.nl.