• Switch

Bertus Pol nieuwe hoofdtrainer Switch Heren 1

AMERSFOORT Met ingang van seizoen 2019/2020 is Bertus Pol de nieuwe hoofdtrainer van Switch Heren 1. Met Pol haalt Switch een allround en ervaren trainer binnen. ,,Hij is prettig in omgang, maar weet wel de vinger op de zere plek te leggen", schrijft de vereniging. ,,Een eigenschap die Switch Heren 1 goed kan gebruiken, nu duidelijk is dat pas na de laatste wedstrijd op 13 april zeker is of het hoogste herenteam zich weet te handhaven in de derde divisie."

Pol is afkomstig uit Amersfoort en momenteel nog actief als trainer/coach Dames 2 van SSS (Barneveld). Na drie jaar is het voor Pol tijd voor iets nieuws. ,,Ik zocht een nieuwe uitdaging bij een herenteam op redelijk niveau. En bij Switch was een vacature ontstaan door het vertrek van de huidige hoofdtrainer Frits Muller en zijn assistent Herman van Rooyen. De match was snel gemaakt."

KRAKER Switch Heren 1 speelt tijdens Switch Super Saturday op zaterdag 13 april in thuishal De Dissel de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Een belangrijke wedstrijd, want de verliezer van die pot degradeert uit de derde divisie. De winnaar kan rekenen op nog een promotie-degradatiewedstrijd voor lijfsbehoud, omdat de concurrentie voor directe handhaving naar alle waarschijnlijkheid te ver voorop ligt.

Voor Pol heeft die ontknoping geen consequenties. ,,Mocht het degradatie worden, dan is dat natuurlijk jammer. Maar ik verwacht dat ik een positieve bijdrage kan leveren om het basisniveau op te krikken. En ik denk dat we daarvoor ook wel nieuwe spelers zullen verwelkomen."

LIEFHEBBER Switch is voor Pol een relatief onbekende vereniging, maar hij kijkt met een goed gevoel uit naar de samenwerking. ,,Ik kende Switch nog niet echt, maar ik zie een gezellige en saamhorige volleybalvereniging." De voorzitter van de technische commissie van Switch, Annemiek Harremeijer, is in haar nopjes met zijn komst: ,,Bertus Pol is recht door zee, een echte volleyballiefhebber en clubman die goed bij onze vereniging past. Switch is heel blij hem aan de club toe te kunnen toevoegen."