• Brian Engelhardt sloeg in het treffen tegen Storks de bal over de omheining

    import

BSC Quick stoomt op naar derde plaats

AMERSFOORT In het drieluik tegen De Storks uit Den Haag, die net als Cityside Apartments Quick heren 1 afgelopen seizoen promoveerde naar de hoofdklasse, toonde de Amersfoortse honkbalformatie uit het goede hout te zijn gesneden, getuige drie keer winst tegen de Hagenezen (8-11, 6-5 en 1-13). 

Het eerste duel dat afgelopen donderdag plaatsvond in Den Haag, leverde als direct een 8-11 overwinning op en bleek de opmaat naar een zeer winstgevend weekend. Dat Quick uiteindelijk een zeker niet verwachte prachtige derde positie opleverde op de ranglijst van de honkbal hoofdklasse. In de thuiswedstrijd die op zaterdag plaatsvond op het eigen sportpark Dorrestein, liet de thuisformatie van headcoach Marco Wels zien, dat promotie naar de hoofdklasse geen toeval mag worden genoemd. Met gedegen slag- en veldwerk en ondanks een 0-2 achterstand slaagde Quick er in om in de wedstrijd te blijven, wat mede te danken was aan Brian Engelhardt die met een homerun en bij een 2-5 achterstand voor de thuisploeg de 5-5 binnensloeg, waarna in de eindfase Jordy Burger het winnende punt binnen wist te slaan (6-5). 

In de derde (uit)wedstrijd tegen de Storks was Quick veruit de bovenliggende partij waarbij met name door goed picherswerk van de Jong een ruime en overtuigende 1-13 overwinning in de wacht werd gesleept. Een sportief geslaagd honkbaldrieluik voor BSC Quick, dat aanstaande donderdag een thuiswedstrijd speelt tegen het als tweede geplaatste L&D Amsterdam. De overige twee wedstrijden zijn op zaterdag uit in Amsterdam en op zondag op sportpark Dorrestein. 

VERLIES VOOR SOFTBALDAMES De softbaldames van BSC Quick die dit seizoen uitkomen onder de naam Herder Autoschade Quick, liepen in de uitwedstrijd tegen De Glaskoning Twins in en uit Zoetermeer tegen een krappe nederlaag aan. De eerste wedstrijd in dit tweeluik ging met 8-7 verloren terwijl het tweede treffen een 8-6 nederlaag opleverde. Daarmee staat het team van hoofdcoach Sanne Bolhuis op een bescheiden voorlaatste positie op de ranglijst van de Silver League, waarnaar de Amersfoortse formatie dit seizoen promoveerde. Komend weekend spelen de Quick dames de thuiswedstrijd(en) tegen streekgenoot UVV uit Utrecht. 

Ook de softbalheren van BSC Quick lieten afgelopen week een steek vallen. In het uittreffen tegen de Nieuwegein Diamonds werd met 6-5 verloren, waardoor de formatie van Ricardo Bryson terugzakte naar een derde positie op de ranglijst in de eerste klasse (Regulier). Vrijdag 11 aanstaande mei het thuistreffen tegen Hygiea.