• De Lieve Vrouw

Cine Latinos in De Lieve Vrouw

LIEVE VROUW Van maandag 1 tot en met woensdag 10 juli vertoont de Lieve Vrouw in samenwerking met Dias Latinos een Latijns-Amerikaans filmprogramma; het vrolijkste Latin en Caribische festival van Nederland, in Amersfoort.

Hier alvast een klein voorproefje: 'Retablo' gaat over een jongen uit een bergdorpje die een geheime kant van zijn vader ontdekt. Dan valt zijn wereld in duigen. In 'Aquarius' is Clara van 65 jaar is de laatste bewoner van haar appartementencomplex. De andere bewoners zijn al weg, maar zij gaat als enige de strijd aan met de projectontwikkelaar.

'Pájaros de Verano' vertelt een adembenemend gefilmd verhaal over de start van de Colombiaanse drugshandel in de jaren zeventig. 'Buñuel in het labyrinth van de schildpadden': het klinkt als een Kuifje-strip, en dat is niet zo gek voor een animatiefilm gebaseerd op een graphic novel over het leven van de beroemde surrealist Luis Buñuel. Kaarten, meer informatie en de complete agenda op www.lievevrouw.nl of telefoonnummer 033-4226555