• De City Challenge Run moet de deelnemer een unieke ervaring gaan bezorgen. ,,Schitterend door de binnenstad."

    Sparkly fotografie

City Challenge Run: 'Een uniek evenement'

AMERSFOORT Door en over obstakels klimmen en dat allemaal rennend door de karakteristieke binnenstad van Amersfoort. Op tweede paasdag is dit mogelijk en de organisatie spreekt zelfs van een uniek evenement. De City Challenge Run moet de deelnemer een unieke ervaring gaan bezorgen. ,,Dit is in Nederland niet eerder op deze schaal vertoond."

Jeroen van der Veer

 

Eigenlijk was Nanja Schorel na de Mudrun in Vathhorst van plan om voorlopig geen evenementen meer in Amersfoort te organiseren, maar deze kans kon ze niet laten liggen. Het organiseren zit haar toch in de genen en toen de vraag vanuit het gemeentehuis kwam om iets op poten te zetten, kwam ze al snel uit bij de City Challange Run. Een loop van 2.5 of 4 kilometer met opblaasbare obstakels. ,,Het zat al een tijdje in ons hoofd en toen de vraag kwam, was het voor ons een a-b-c'tje. Dwars door de schitterende binnenstad. Hoe gaaf is dat", zegt ze enthousiast.

 

WAARDERING De run is bedoeld om plezier te hebben en is niet voor atleten die de snelste tijd willen neerzetten. Toch is er voldoende uitdaging, benadrukt Schorel. ,,Wij willen lachende mensen zien. Jong, oud, gehandicapten. Iedereen is hier welkom. De obstakels zijn zeer divers en voor iedereen uitdagend. We hebben er in totaal negen."

Dit alles is min of meer tot stand gekomen toen sportwethouder Hans Buijtelaar aan Schorel vroeg om nog iets voor de stad te betekenen. Waar de sportieve vrouw eerst had voorgenomen even niets meer te doen, bleek ze toch gevoelig voor de lokroep. ,,Lang voelden we geen waardering vanuit het gemeentehuis en daarom was deze vraag zo speciaal. Dit konden we niet weigeren en na enkele gesprekken is de City Challenge Run tot stand gekomen."

 

ZORGVULDIG En zo trok Schorel door de stad om te kijken waar ze haar obstakels kwijt kon. Een flink gepuzzel, zegt ze: ,,De 2.5 kilometer was zo geregeld, maar de vier kilometerroute was nog een aardige uitdaging. De obstakels zijn echt heel groot en daardoor moest er wel een geschikte locatie gevonden worden. Het is ons uiteindelijk gelukt en het mooie; we kunnen dwars door de binnenstad en hoofdwegen hoeven niet worden afgesloten."

De obstakels staan onder andere op het Eemplein, De Grote Koppel, achter het Davidshof, op De Hof, bij het Onze Lievevrouwenplein, op het Sint Jorisplein en bij het gemeentehuis. ,,Dus toeschouwers kunnen vanuit het café, met een biertje in de hand, toekijken hoe de deelnemers over of door de hindernissen gaan. Daarnaast pakken we elk interessant plekje in de binnenstad mee en de route is dan ook echt zorgvuldig uitgekozen."

 

WIN-WINSITUATIE Bij de run hoopt Schorel ook op deelnemers van buiten Amersfoort en wordt gegokt op ruim 2000 deelnemers. ,,Je bent niet alleen heerlijk in beweging, je maakt ook samen plezier en we kunnen de geweldige binnenstad aan mensen laten zien. Voor iedereen is er een win-winsituatie."

Kijk voor meer informatie op de website: http://citychallengerun.nl/