• CJVV kampioen

  Foto Rinus van Denderen
 • CJVV kampioen

  Foto Rinus van Denderen
 • CJVV kampioen

  Foto Rinus van Denderen
 • CJVV kampioen

  Foto Rinus van Denderen
 • CJVV kampioen

  Foto Rinus van Denderen
 • CJVV kampioen

  Foto Rinus van Denderen

CJVV viert na achttien jaar opnieuw kampioenschap

AMERSFOORT Wanneer vierde CJVV voor de laatste keer een kampioenschap? Op die vraag moesten veel leden van de club zaterdag het antwoord schuldig blijven, nadat de titel door de hoofdmacht op overtuigende wijze (4-0 winst op Odysseus) was veroverd.

Balt Gmelig

Enkele oudgedienden zoals de oud eerste elftalspelers Ton van Buuren (67) en Jan Vinke (40), hadden wel een antwoord op die vraag. ,,In 1998 was het de laatste keer dat wij een kampioenschap pakten", vertelde Van Buuren tussen het feestgedruis op het terras van CJVV door. Vinke kon zich als speler van de toenmalige selectie dat wapenfeit nog goed herinneren. ,,Dat was toevallig ook tegen Odysseus maar toen wel uit. We moesten nog een restant van twintig minuten spelen omdat de wedstrijd door een blessure van de scheidsrechter eerder gestaakt was. Uiteindelijk wonnen wij met 5-0 en omdat Benschop dezelfde dag punten verspeelde, werden wij kampioen van de vierde klasse."

Voor de zeven jaar geleden gestopte Vinke die zeventien jaar lang in het eerste elftal van CJVV acteerde, was die behaalde titel wel wel één om nooit te vergeten ,,Het was mijn eerste kampioenschap en gelijk ook de laatste." Die heuglijke gebeurtenis op de oude velden van CJVV op sportpark Nimmerdor maakte destijds ook Sijtze Wobbes mee. Maar achttien jaar geleden wel als speler. Voor de huidige oefenmeester van CJVV betekende het zaterdag behaalde kampioenschap van de derde klasse de tweede titel waaraan hij als trainer een steentje bijdroeg. ,,Drie jaar geleden ben ik met Quick ook kampioen geworden."

Met de andere lokale zondagclub promoveerde de Amersfoorter toen naar de tweede klasse. Het feest herhaalde zich zaterdag dus voor Wobbes die zijn ploeg complimenteerde voor de prestaties in het succesvol beëindigde seizoen. ,,Deze groep heeft het heel goed gedaan", zei de trainer die meteen na die woorden tussen de feestvierders op het sportpark Vermeerkwartier verdween. Ook in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015/2016 stelden de CJVV'ers hun trainer niet teleur, ondanks de druk die op de thuisploeg stond. Logisch want verliezen tegen Odysseus, de enige nog overgebleven concurrent in de strijd om het kampioenschap, konden de Amersfoorters zich niet permitteren. ,,Ik ben een beetje aan het bijkomen", waren de eerste woorden van Jeroen van 't End bij de ingang van de kleedkamers. ,,Er stond natuurlijk spanning op deze wedstrijd." De zenuwen verdwenen al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Olgun, mede dankzij de aanvoerder van de kampioensploeg. Met een assist bediende Van 't End in de tweede minuut zijn ploeggenoot Pim Kers die met een fraaie lob Odysseus doelman Sonny Hopman verraste (1-0). De topscorer van de derde klasse D was daarna nog twee keer trefzeker, waarna Matthijs Nieman de eindstand op 4-0 bepaalde en het kampioensfeest kon beginnen. ,,Dit is goed voor de club", aldus Vinke. ,,Wij horen ook gewoon in de tweede klasse thuis. Met een paar versterkingen erbij kunnen ze volgend seizoen meedraaien." Dat gelooft Van 't End ook. Alleen is de middenvelder er dan niet meer bij. ,,Ik heb andere prioriteiten."