• Rugby Sven Bulens

    Foto Rinus van Denderen

'Clubgevoel staat centraal bij RC Eemland'

AMERSFOORT Rugby Club RC Eemland versterkt zich met ingang van het seizoen 2016-2017 met een nieuwe trainer. De 35-jarige Sven Bulens, Eemlander in hart en nieren, gaat samen met Hoofd Jeugdopleiding René Koch verdere invulling geven aan de technische ontwikkeling van de ambitieuze Amersfoortse ereklasser.

Huub van Aerssen

Bulens is absoluut geen onbekende binnen RC Eemland , de club waar hij als jeugdlid begon en vele jaren actief was als speler in het eerste team. ,,Ik begon op achtjarige leeftijd met rugby bij Eemland en heb in alle jeugdselectieteams gespeeld. Op mijn achttiende werd ik uitverkozen in 'Jong Oranje' (colts) en ik speelde in die periode twee wereldkampioenschappen (Toulouse en Wales). Mijn debuut in het eerste team van Eemland maakte ik al op zestienjarige leeftijd en ik heb vervolgens lang deel uitgemaakt van de selectie."

RUGBYVERLEDEN Na twee trainingen met de nationale selectie ging de toen 20-jarige Bulens sportmanagement studeren in Groningen, rondde die studie af en maakte vervolgens een wereldreis die een jaar in beslag nam. Een periode waarin rugby niet voorkwam en de bal werd gewisseld voor een rugzak.

Na terugkeer in Nederland begon de gedreven Bulens aan de trainersopleiding, bleef speler van RC Eemland en hield zich bezig met de jeugdopleiding binnen de club. Na een succesvolle afronding met 'zijn' jeugd' (kampioen en vierde van Nederland) vertrok Bulens in 2010 naar Spakenburg waar hij als trainer en speler actief was (vier jaar). In diezelfde periode was fulltime trainer Sven Bulens ook als trainer actief bij Ascrum en behaalde met beide teams de nodige successen.

SPEERPUNTEN Bulens: ,,Naast het feit dat ik ben aangesteld als trainer/coach van de seniorenselectie, ga ik me ook bezig houden met de ontwikkeling en doorstroming van de jeugd en hebben ook talenten mijn aandacht. Daarnaast is de verdere ontwikkeling van het technisch kader belangrijk, om vanuit een goed breedtesportklimaat topsport te ontwikkelen. Al jarenlang ligt de kracht bij RC Eemland in het 'samen doen', een begrip dat mij aanspreekt en dat ik de komende jaren samen met anderen graag verder vorm wil geven. Ik geloof in clubliefde en zie dat ook als één van de speerpunten."

Naast al eerder genoemde uitdagingen, kent Bulens nog een aantal andere speerpunten zoals het ontwikkelen van een omgeving die open staat voor verbetering en het groeien naar een 'totaalvereniging', waar het zowel prestatief als recreatief goed toeven is.  

Sven Bulens, een gedreven en ambitieuze trainer/coach. Een verenigingsman in hart en nieren die zich in zijn 'eigen' omgeving prima op zijn plaats voelt en die zeker zal bijdragen aan een gezond en sportief rugbyklimaat binnen RC Eemland. Een man ook die de doelstellingen van RC Eemland op de korte en langere termijn kan helpen verwezenlijken.

foto Sven Bulens een gedreven trainer die jeugd hoog in het vaandel heeft staan en vertrouwen uitstraalt.