• Plezier in het hardlopen staat voorop.

    Hans Kerchman

Cursus 'Beginnen met hardlopen'

AMERSFOORT Atletiek Vereniging Triathlon start zaterdag 12 januari met een cursus Start Running. Deze cursus is bedoeld voor mensen zonder hardloopervaring. Deelnemers gaan in twaalf weken aan hun conditie werken.

Ervaren trainers helpen om te komen tot een goede basisconditie. De trainingen vinden plaats in het bosgebied Birkhoven. Plezier in het hardlopen en de rustige opbouw staan centraal tijdens deze training.

Behalve conditie komen ook onderwerpen aan bod zoals oefeningen, kleding, blessurepreventie en voeding. De opzet is dat de deelnemers plezier krijgen in bewegen met nadruk op 'lopen' en op een vanzelfsprekende manier hun conditie verbeteren. Halverwege en aan het eind van de cursus is ook een conditie-test opgenomen.

Na de cursus kunnen deelnemers als ze dat willen instromen in de bestaande trainingsgroepen van Atletiek Vereniging Triathlon, voor zover de deelnemers besluiten lid van de club te worden.

De cursus is vanaf 12 januari elke zaterdag om 9.00 uur vanuit het clubhuis aan de Barchman Wuytierslaan, de kosten bedragen 45 euro voor de cursus. Voorinschrijven is niet nodig. Belangstellenden kunnen gewoon naar het clubhuis komen. Het clubhuis ligt vanaf de parkeerplaats rechts naast het bosbad aan het einde van het pad. Geadviseerd wordt sportieve kleding en schoeisel aan te trekken.

Voor nadere informatie kunnen belangstellenden terecht bij trainer Leo van Kuijk, tel. 033-480 26 53 of via startrunning@avtriathlon.nl.