• AMHC doelvrouw Marieke Ruigrok straalde klasse, betrouwbaarheid en rust uit

    Foto Rinus van Denderen

Eersteklasser AMHC blaakt van zelfvertrouwen

AMERSFOORT In de thuiswedstrijd tegen het als tweede geplaatste Zwolle, toonden de hockeyvrouwen van AMHC niet alleen een gezonde dosis werklust, maar was de teamgeest bij de 'meiden' van doorslaggevende aard in het uiteindelijke zwaar bevochten 1-1 gelijke spel. Een uitslag die gezien het aantal gemiste strafcorners aan Amersfoortse zijde (in totaal veertien) eigenlijk in het voordeel van de hockey eersteklasser had moeten uitvallen.

Huub van Aerssen

AANSLUITING Wilde het op de vierde plaats bivakkerende team van trainster Ania Beecheno de aansluiting met de top niet verliezen, dan moesten er punten gehaald worden tegen de gasten uit Zwolle. Een weliswaar niet eenvoudige, maar wel haalbare doelstelling, zo leek op voorhand.

Toch leek het er op dat al in de beginminuten van de eerste helft een streep kon worden getrokken door het beoogde doel. Een in de teeede minuut aan Zwolle toegekende strafcorner kon door de voortreffelijk keepende Amersfoortse doelvrouwe Marieke Ruigrok in tweede instantie niet worden gekeerd, waardoor de thuisploeg al vroeg op een 0-1 achterstand geraakte.

STRAFCORNERS Maar na een tiental minuten kroop AMHC voorzichtig uit haar schulp en begon de strafcornercyclus voor de keistedelingen. Door de meer en meer jagende Amersfoortse formatie moest Zwolle ver terug op eigen helft en regende het strafcorners voor de ploeg van Beecheno. Pas bij de zevende corner (30e minuut) slaagde de thuisploeg er in om de op dat moment dik verdiende gelijkmaker binnen te schieten (1-1) door Amber van de Broek (oud Zwolle meisje). Dat was ook tevens de ruststand in een eerste helft waarin AMHC met name in het tweede deel de wedstrijd geheel onder controle had.

Vol energie en bol van de adrenaline begon de Beecheno formatie aan de tweede helft met maar een doel voor ogen: de winnende treffer! Maar ook nu weer slaagde de ploeg er niet in, ondanks nog een zevental toegekende strafcorners, om op voorsprong te komen en bleef het uiteindelijk bij een puntendeling waar AMHC vooralsnog niet al te veel mee opschoot.

ENERVEREND POTJE Een zuchtende maar ontspannen AMHC trainster Anita Beecheno na afloop van de wedstrijd: ,,Wat een enerverend potje. Ik was vooral gefocust op de organisatie in de ploeg die de afgelopen twee wedstrijden niet altijd goed was.

Maar in dit belangrijke treffen hebben de speelsters het voortreffelijk gedaan en stond de organisatie als een huis. Wat dat betreft dik en dik tevreden." Op de vraag of Beecheno ook tevreden was met het gelijke spel het volgende antwoord: ,,Als we zorgvuldiger met de vele toegekende strafcorners waren omgesprongen, dan hadden we deze wedstrijd kunnen winnen. Met name in de tweede helft kwam Zwolle nauwelijks meer over de middellijn en greep té vaak naar ongeoorloofde middelen, Er had voor ons meer ingezeten."

Voor de hockeyvrouwen van AMHC blijft het uitgangspunt om hoger te eindigen dan de vijfde plaats die afgelopen jaar werd bereikt.