• Zon en Fit

    Foto Van Denderen

Einde aan sportschool 'Vrouw en Fit'

AMERSFOORT Na 24 jaar komt er een einde aan het bestaan van dé Vrouwensportschool in Amersfoort, 'Vrouw en Fit'. Op zaterdag 19 maart sluit deze gerenommeerde en bij de klanten zeer geliefde sportschool noodgedwongen haar deuren aan De Beurs in het winkelcentrum Emiclaer. Een geweldige dreun voor eigenaars Marjolein en René Bruin, het personeel en de leden die recentelijk in een brief op de hoogte zijn gebracht van deze toch wel ingrijpende ontwikkeling.

Huub van Aerssen

Een geëmotioneerde maar toch ook opgeluchte Marjolein Bruin: ,,In 1992 hebben we sportschool opgericht en zijn in 2006 van de Hof der Gedachten verhuisd naar de nieuwe locatie in het Winkelcentrum Emiclaer. Vrouw en Fit was dé Vrouwensportschool in Amersfoort en kende in die periode zo'n 1200 leden. De laatste jaren werd het echter steeds moeilijker de sportschool draaiende te houden vanwege de moordende concurrentie van tal van goedkopere sportscholen en de jarenlange recessie, die het ledental bij ons aanzienlijk heeft doen afnemen. Ook werden we geconfronteerd met torenhoge huurprijzen, waardoor we niet meer aan onze verplichtingen konden voldoen. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat we de beslissing moesten nemen om de sportschool te sluiten. Een beslissing die heel veel pijn heeft gedaan en die ons zeer aan het  hart gaat. De warmte van mensen, de saamhorigheid, de vriendschappen, het fijne personeel en het sociale aspect hebben een diep gevoel van warmte achter gelaten, ondanks dat daaraan nu een einde is gekomen. We kunnen derhalve terugblikken op een prachtige periode die veel voor ons als organisatie heeft betekend."

TOEKOMST Over de toekomst voor personeel en leden zegt een bewogen Marjolein Bruin het volgende: ,,In een goed gesprek met Theo Meijer Sport hebben wij voor onze trouwe leden/klanten kunnen regelen dat op de nieuwe locatie van TMS in Amersfoort (Kosmonaut) alle bij ons bestaande groepslessen met dezelfde instructrices worden overgenomen. Daarnaast gaan tal van attributen zoals loopbanden en Powerplates ook mee over, inclusief het trainingscircuit. Dat betekent in de praktijk dat Vrouw en Fit leden vooralsnog met het lopende lidmaatschap terecht kunnen bij TMS in Amersfoort en gebruik kunnen maken van alle sportfaciliteiten. Een hele opluchting en uitermate fijne ontwikkeling."

Ook de schoonheidssalon van Sharon van de Kamp (tot 19 maart nog gevestigd op de oude locatie) gaat over naar TMS: ,,Ik ben hartstikke blij dat ik me daar kan vestigen onder de naam 'Beauty Salon Sharon' en verheug me om daar als zelfstandige aan de slag te gaan. Zo hebben we toch weer alles onder een dak", aldus een stralende schoonheidsspecialiste. 

foto Marjolein Bruin (rechts) en Sharon van de Kamp (tweede van links) met een tweetal leden.