• Voorzitter organisatiecomité René Bosman (links) en eigenaar Brasserie Emiclaer Wilco Witte hebben er ook dit jaar weer zin in.

    Foto Van Denderen

Emiclaerloop voor jong en oud

AMERSFOORT De 22e editie van de AV Triathlon Emiclaerloop staat voor woensdag 31 augustus op het programma. Een niet meer weg te denken loopevenement voor jong en oud, waar met name plezier voorop staat. Een loopfestijn dat ook dit jaar weer deel uitmaakt van het Amersfoortse loopcircuit Run033 en waar punten kunnen worden verzameld voor de eindklassering.

Huub van Aerssen

Voorzitter van het AV Triathlon organisatiecomité René Bosman:,, Naast het sportieve en prestatieve element, staat met name plezier in het lopen centraal. We verwachten dat er net als voorgaande jaren weer zo'n 400 deelnemers (jong en oud) aan de start zullen verschijnen, wat aangeeft hoe dit loopfestijn 'leeft'. Als organisatie stellen we dan ook alles in het werk om ook deze uitvoering tot een waar feest te maken."

LOCATIE Net als voorgaande jaren zijn de start en finish van alle lopen ook nu weer in het winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort Noord. Een belangrijk meeting point in deze is de Brasserie Emiclaer die al decennia lang onderdak biedt aan de organisatie en lopers. O

ndernemer en eigenaar Wilco Witte:,, Naast het inschrijfbureau dat in de Brasserie is ondergebracht en de uitgifte van de startnummers zijn we ook gastheer van lopers en bezoekers en doen we ons uiterste best om het iedereen voor en na de loop zo prettig mogelijk te maken. Het is tenslotte één grote loopfamilie die het plezier in het lopen hoog in het vaandel heeft staan. Daar leveren wij als onderneming graag onze bijdrage aan."

PARCOURS Het parcours van de AVT Emiclaerloop gaat door de wijk Kattenbroek en langs stadsdeelpark Schothorst, is uitgezet over verharde wegen en waar nodig afgezet. De jeugd loopt een aparte ronde van 1,2 km. Bij de prestatieloop over 5 en 10 km worden respectievelijk twee dan wel wel vier ronden gelopen van 2,5 km. Bosman:,, Ook dit jaar zal er weer gebruik worden gemaakt van ETU, een tijdsregistratiesysteem dat naast de rondetijden ook de nettto eindtijden vastlegt van de lopers."

INSCHRIJVEN Tot en met zondag 28 augustus kan worden ingeschreven via het inschrijfformulier (zie wwwavtriathlon.nl.). Na-inschrijven en het afhalen van het startnummer kan op de dag zelf vanaf 18.00 uur, tot uiterlijk een half uur voor de betreffende loop. Dat betekent voor de jeugdloop(en) 18.30 uur en voor de overige afstanden tot 19.00 uur. Het startnummer zelf kan op de wedstrijddag vanaf 18.00 uur worden afgehaald bij de Brasserie Emiclaer.

Het inschrijfgeld voor de jeugd bedraagt bij voor-inschrijving € 4 en bij na-inschrijven € 6. Voor wat betreft de prestatieloop 5 en 10 km is dat €7 en € 8.

PRIJZEN Bij de 5 km zijn er prijzen voor de nummers 1,2 en 3 zowel bij de mannen als de vrouwen. Bij de 10 km prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 in de categorie tot 35 jaar en 35+. Ook voor de jeugd zijn er in tal van categorieën mooie prijzen te verdienen.