• MARIE-JEANNE SOL
  • MARIE-JEANNE SOL
  • MARIE-JEANNE SOL

Fanatieke deelnemers AVN Scholierentriatlon

AMERSFOORT Atletiek Vereniging Nijkerk hield vrijdagmiddag 24 mei de tweede AVN Scholierentriatlon voor ruim honderd leerlingen van drie scholen uit de regio. Aan de start in het Jaap van der Krol Bad in Nijkerk verschenen eerstejaars sportklassers van het Corlaer College (Nijkerk), tweedejaars scholieren van GSG Guido (Amersfoort) en vierdeklas leerlingen van het Johannes Fontanus College (Barneveld).

Achtereenvolgens acht baantjes zwemmen, 7,5 kilometer fietsen en een hardloopronde van 2,3 kilometer was voor de meeste deelnemers een pittige opgave, al waren ze via clinics goed voorbereid. Na afloop waren de prijzen voor de snelste triatleten M/V per school voor Stann van Zuijlen en Jiske van Soeren (Corlaer), Berjan van Rijswijk en Jeanine Bos (Guido) en Joppe van Steeg en Linda van de Peut (JFC). Clinicbegeleider en triatlontrainer Mathijm Wassink was trots op het getoonde doorzettingsvermogen van de groep.

Met dit evenement hebben jonge mensen kunnen ervaren hoe mooi en uitdagend de triatlonsport is. Bij de triatlonafdeling van AVN kan ook de jeugd onder professionele begeleiding deze sport beoefenen, om uiteindelijk mee te doen aan echte triatlonwedstrijden. Voor meer informatie www.avnijkerk.nl.

AVN organiseert elk jaar de Flitstriatlon in de Arkemheense polder. De 24ste editie vindt woensdagavond 12 juni plaats.