Fletcher Wandeltochten bij Vlasakkerloop

Natuurgebied speciaal opengesteld

AMERSFOORT De tweede editie van de Vlasakkerloop vindt plaats op zondag 29 november. Vorig jaar is de Vlasakkerloop voor het eerst door av Triathlon georganiseerd en het was volgens de organisatie gelijk een groot succes. De Vlasakkerloop is een evenement voor zowel hardlopers als wandelaars.

Ook dit jaar heeft Fletcher hotel Het Witte Huis de wandeltochten weer gesponsord. Het Witte Huis is een hotel-restaurant dat aan de rand van bos Birkhoven ligt en dus ook vlak bij het clubhuis van av Triathlon. Een mooie uitvalsbasis voor gevarieerde tochten.

Het programma bestaat uit afstanden van 10, 16 en 20 kilometer. De wandelafstanden gaan ook dit jaar weer over de Stompert en de Korte Duinen. De twee langere afstanden van 16 en 21 kilometer gaan over het prachtige natuurgebied de Vlasakkers achter de Bernardkazerne. Uniek is dat dit terrein speciaal voor de Vlasakkerloop is opengesteld.

Geïnteresseerden in de natuur en historie van dit terrein kunnen kijken op de website van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid: www.ivn.nl.

Wandelaars van verschillende disciplines kunnen deelnemen; zowel de recreatieve, als de meer sportieve wandelaars. Ook nordic walkers zijn welkom in de tochten.

De start van de verschillende afstanden is op 29 november tussen 9.30 en 10.15 uur.

Voor de hardlopers is er ook genoeg keuze. Er is een Kidsrun van 1 of 2 kilometer. Daarnaast een cross van 5 of 10 kilometer. Ook is er nog de mogelijkheid om mee te doen aan de 10 Engelse mijlen en de halve marathon.

Meer informatie inwinnen en aanmelden kan via de website www.vlasakkerloop.nl.

Ook zijn zij te vinden op Facebook en Twitter. De Vlasakkerloop maakt deel uit van het hardloopcircuit RUN#033. Dus door mee te doen neemt een deelnemers daar ook automatisch aan deel.