• Met inzet, werklust en vertrouwen in eigen kunnen werden tegen VCH belangrijke punten binnengehaald.

    Foto Rinus van Denderen

Forza dames tonen karakter

AMERSFOORT In de strijd om lijfsbehoud in de dames derde divisie A , deed het eerste team van Forza Hoogland afgelopen zaterdag goede zaken. In de eigen sporthal Nieuwland trok het Hooglandse team onder leiding van trainer/coach Marco Veenhuizen tegen naaste concurrent VCH uit Hoofddorp aan het langste eind en won overtuigend met 4-0. Daarmee schoof de thuisformatie een tweetal plaatsen op op de ranglijst en lijkt de weg omhoog te hebben ingezet. 

Huub van Aerssen

 

Dat het tegen hekkensluiter VCH een interessante ontmoeting zou gaan worden stond eigenlijk voor aanvang van de wedstrijd wel vast. Het als voorlaatste geplaatste Hoogland had uiteindelijk de punten ook hard nodig om niet verder weg te zakken, waardoor er best wel wat druk op de wedstrijd stond.

Maar van meet af aan werd duidelijk dat de thuisploeg met die druk goed om wist te gaan, getuige een sterke openingsset waarin Forza toonde uit het goede hout te zijn gesneden. Met schijnbaar speels gemak werden de gasten uit Hoofddorp met 21-13 onder de voet gelopen en was het zelfvertrouwen af te lezen op de gezichten van de Forza dames. 

 

ZINDERENDE EINDFASE Bij aanvang van de tweede set sloop er om onverklaarbare reden wat onrust in de thuisploeg en kwam het Hooglandse zestal al snel op een 6-10 achterstand tegen een duidelijk agressiever spelend VCH. Maar halverwege de set leek Forza die dip te hebben overwonnen, kwam in het tweede deel op voorsprong en wist in een zinderende eindfase de set met 27-25 naar zich toe te trekken.

Onder aanvoering van een sterk spelende Ozlem Argun leek Forza Hoogland in de derde set de terugslag te hebben overwonnen en toonde naast de nodige inzet en werklust ook goed serveer- en blokkerwerk, waardoor ook set drie eigenlijk vrij eenvoudig met ruime cijfers werd binnen gehaald (25-13). 

Alhoewel de thuisploeg ook in de vierde en laatste set een sterke start kende, sloop geleidelijk aan onrust in de ploeg en leek de focus wat af te nemen. Misschien wel begrijpelijk na een 3-0 voorsprong in sets, maar geenszins gewenst gezien ieder punt in deze fase belangrijk moet worden geacht. Pas in de het laatste deel van die vierde set wist Forza een achterstand om te buigen in een kleine voorsprong en won uiteindelijk ook die set met 25-22. Dat betekende een 4-0 einduitslag en een daaraan gerelateerd belangrijk vijfde punt. 

PROGRESSIE Forza Hoogland trainer/coach Marco Veenhuizen: ,,Onverklaarbaar dat er in set twee en vier wat onrust in de ploeg sloop. Gezien het verloop van de wedstrijd was daar geen enkele reden toe.

Al met al hebben we een prima 'potje' gespeeld en ben ik dik tevreden over het vandaag vertoonde spel.

Geleidelijk aan komt er meer progressie in het team wat naast de vele trainingsactiviteiten ook te maken heeft met de sfeer in de ploeg. Een vriendenteam waar ik trots op ben."