• Mascha Oudhof (1) kijkt toe naar de verrichtingen van spelverdeelster Ozlem Argun.

    Foto Rinus van Denderen

Forza Hoogland geeft winst uit handen

AMERSFOORT De volleybaldames van Forza Hoogland die uitkomen in de landelijke derde divisie, liepen in de thuiswedstrijd tegen het tweede team van VTC Woerden tegen een toch wel verrassende 1-3 nederlaag aan. Een nederlaag die de ploeg van trainer/coach Marco Veenhuizen voor een groot deel aan zichzelf te danken had en waar het aan spanning en sensatie zeker niet ontbrak getuige de setstanden 26-24, 17-25, 24-26 en 24-26.

Huub van Aerssen

 

Dat het voor thuisploeg Forza Hoogland geen eenvoudige opgave zou gaan worden tegen VTC Woerden stond voor aanvang van dit treffen eigenlijk wel vast. De formatie uit Hoogland die al weken vecht om uit de degradatiezone te geraken, kent qua speelstijl een grillig karakter en wisselt de aanwezige stabiliteit nog wel eens af met het nodige zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. En dat was ook in de thuiswedstrijd tegen het twee plekken hoger op de ranglijst bivakkerende Woerden het geval. 

STERKE START De Forza dames begonnen verrassend sterk aan de wedstrijd en kwamen in de eerste set al snel op een 4-0 voorsprong. Maar naarmate de openingsset vorderde sloop de onrust weer in de ploeg en stapelden de persoonlijke fouten zich op. Dat betekende halverwege zelfs een achterstand voor de thuisploeg die opnieuw achter de feiten aan dreigde te gaan lopen. Maar een geweldige servicereeks van aanvoerder Dimka Visser bracht de Hooglanders terug in de race, waarna in een uitermate spannende en zenuwslopende eindfase setwinst kon worden veiliggesteld (26-24). Een sterk optreden van een tot op de botten gemotiveerd Forza Hoogland. 

 

VERVAL Maar in de tweede set sloeg de onzekerheid weer toe bij de thuisploeg die dan ook al snel op grote achterstand geraakte. Alhoewel wederom Visser halverwege nog wel een aantal aardige punten wist binnen te slaan, was eigenlijk het leed al geleden en liep Forza meer en meer achter de feiten aan. Die wisselvalligheid in de Veenhuizen formatie leidde uiteindelijk tot 17-25 setverlies. Een té groot verval ten opzichte van de openingsset. 

 

SPANNENDE EINDFASE In set drie een prima optreden van Charla Peet die die haar ploeg naar een 12-8 voorsprong sloeg. Alhoewel Forza halverwege met een kleine dip te maken had, leek in de eindfase op een stand van 23-20 de buit binnen te zijn. Maar zoals al eerder gememoreerd sloeg de angst en de wisselvalligheid ook nu weer toe en maakte Woerden daar dan ook dankbaar gebruik van. Tussenstand 1-2 in sets. 

Ook de belangrijke vierde set een een eerste instantie gretig spelende Hooglandse formatie die op jacht ging naar een beslissende en op basis van het vertoonde spel ook verdiende vijfde set. Maar net als de set ervoor bleek Forza Hoogland in de eindfase de zenuwen weer niet onder controle te hebben en liep het ook nu weer uit op een regelrechte deceptie voor de hardwerkende derde divisionist, die zeker geen loon naar werken kreeg.