• Xandra Stelling won overtuigend van haar DKC opponente Charissa Kuiper (21-7 en 21-12).

    Foto Rinus van Denderen

FZ Forza door naar fase twee

AMERSFOORT Alhoewel FZ Forza Amersfoort in de laatste wedstrijd van Fase 1 met 3-5 verloor van DKC, hield het team van coach Arie Hof voldoende punten over voor het bereiken van die zo belangrijke vijfde positie. Een positie die recht geeft op deelname in de 'kampioenspoule' (Fase 2) waarin wordt gestreden om de Nationale titel. Een uitstekende prestatie van de Amersfoortse formatie die zich knap staande wist te houden in het sterke deelnemersveld. 

Huub van Aerssen

 

In een slecht bezette Juliana van Stolberg sporthal, thuislocatie van FZ Forza Amersfoort, moest de thuisploeg vol aan de bak om die belangrijke vijfde positie definitief veilig te stellen. Zeker geen eenvoudige opgave voor de 'Hof formatie' tegen het sterke en als derde gepositioneerde DKC uit den Haag dat zich al geplaatst wist voor fase 2. 

BELANGRIJK PUNT Het mannendubbel Ridder/De Vries deed wat er van hen gevraagd werd en won overtuigend in twee straight games van het DKC dubbel Van Daalen de Jel/Wijers. Het Amersfoortse vrouwendubbel Kwakkenbos/Versteeg kwam  daarentegen duidelijk tekort tegen het sterke DKC koppel Baan/Bommeleijn en verloor kansloos met 10-21 en 14-21. Na twee van de acht te spelen wedstrijden toch een belangrijk punt voor Amersfoort. 

 

VERTROUWEN Door opgave aan Amersfoortse zijde van het eerste mannenenkel, ging noodgedwongen een tweede punt verloren. Daarentegen wisten Versteeg en Stelling beide vrouwenenkelspelen naar zich toe te trekken en kwam in het mannenenkel Hiemstra duidelijk tekort tegen 'veteraan' Van Daalen de Jel. Met een tussenstand van 3-3 nam het vertrouwen in een goede afloop meer en meer toe, zeker gezien het tussenresultaat van naaste concurrent Smashing dat nog geen punten had verzameld tegen Velo. 

 

WERKLUST Met drie uitermate belangrijke wedstrijdpunten in de 'pocket' werd begonnen aan de beide gemengddubbelspelen. Het Forza koppel Maessen/De Laak sleepte er weliswaar een derde game uit maar kwam in de eindfase nét tekort tegen het DKC duo Wijers/Kuiper. Een prima partij van de Amersfoorters die een enorme werklust toonden en op basis daarvan een overwinning zeker hadden verdiend. 

Datzelfde mocht ook worden gezegd over het FZ Forza gemengddubbel Ridder/Kwakkenbos, dat met name in de tweede game tot grote hoogte reikte en met 26-24 die game naar zich toe wist te trekken. In de derde en beslissende game was het echter over en uit en was het DKC dat ook het laatste wedstrijdpunt aan haar totaal wist toe te voegen. Eindstand 3-5.

 

VERVOLG Op zaterdag 2 december 2017 is de start van de eerste ronde in fase twee van de badminton eredivisie en zijn naast FZ Forza Amersfoort de volgende ploegen actief in de kampioenspoule: AviAir Almere, DKC den Haag, Duinwijck BC uit Haarlem en Le Credit Sportif Velo uit Wateringen.