• FZ Forza Amersfoort speler Richard van Winkoop verloor weliswaar, maar toonde inzet en agressie.

    Foto Rinus van Denderen

FZ Forza toont wilskracht

AMERSFOORT De badmintonners van FZ Forza Amersfoort speelden afgelopen zondag hun thuiswedstrijd tegen DKC niet zoals gebruikelijk in de eigen Juliana van Stolberg sporthal, maar moesten noodgedwongen uitwijken naar De Bieshaar in Hoogland.

Huub van Aerssen

Forza trainer Arie Hof: ,,Door een late reactie van de bond was onze eigen sporthal verhuurd. Door het spelen op een andere locatie betekende dat niet alleen inkomstenverlies, maar ook nog eens een aantekening van de scheidsrechter omdat we onder andere niet over de juiste umpirestoelen beschikten. Een zwakke reactie daar juist de bond ons in deze ongewilde situatie heeft gebracht."

Mede door deze toch wel storende omstandigheden, kende Amersfoort een wisselende start. Het ervaren mannendubbel De Vries/Ridder deed tegen het Haagse DKC wat van hen verwacht werd en won in twee straight games (21-10 en 21-14). Het vrouwendubbel Versteeg/Kwakkenbos daarentegen kwam er tegen het DKC koppel Baan/Bommeleijn niet aan te pas en verloor de wedstrijd met ruime cijfers. 

 

ENKELSPELEN In het eerste mannenenkel stond Forza 'nieuweling' Richard van Winkoop tegenover de geroutineerde DKC speler Michiel Kruijt. Alhoewel het bij van Winkoop aan vechtlust en inzet geenszins ontbrak, was zijn Haagse opponent gewoonweg een maatje te groot getuige de gamestanden 10-21 en 12-21. 

Ook in het tweede mannenenkel viel voor de thuisploeg geen eer te behalen. Een weliswaar goed en gedegen spelende Harald Hiemstra had uiteindelijk geen schijn van kans tegen DKC coach Dennis van Daalen de Jel, die nog steeds een behoorlijk partijtje op de mat legt.

Het eerste vrouwenenkel was een partij om van te smullen. FZ Forza talent Meike Versteeg moest alles uit de kast halen om opponente Alyssa Tirtosentono van zich af te houden. In een aantrekkelijk badmintongevecht trok Versteeg uiteindelijk aan het langste eind en sleepte door haar overwinning het tweede wedstrijdpunt binnen voor haar ploeg.

Het jeugdige Forza talent Kelly van Buiten deed het tegen Marlies Baan niet eens zo slecht. Te veel persoonlijke en vaak ook onnodige fouten vormden uiteindelijk basis tussen winst en verlies. Met gamestanden van 15-21 en 17-21 zeker geen onaardig optreden van van Buiten. 

 

GEMENGDDUBBEL SPELEN Met een tussenstand van 2-4 werd deze wedstrijd afgesloten met de twee beslissende gemengddubbel spelen, waarbij een gelijkspel nog steeds tot de mogelijkheden leek te behoren. Maar in het eerste mixeddubbel ging die droom al vroeg in rook op. Het Forza koppel de Vries/Kwakkenbos liet tegen Kruijt/Bommeleijn de winst uit handen glippen, waardoor DKC op een 2-5 voorsprong kwam.  

Het tweede gemengddubbel bleek uiteindelijk de mooiste partij van de middag. In een spannende driegamer trok het Forza duo Ridder/van Buiten na een bloedstollend gevecht aan het langste eind, wat een eindstand opleverde van 3-5.