• Foto Van Denderen

Geen hoofdrol voor 'Hoogland-b'

SPAKENBURG Zonder één speler van het eerste elftal was maandagavond voor Hoogland op het Boboli Zuiderzee zaalvoetbaltoernooi in Spakenburg geen hoofdrol weggelegd. Na een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag in de voorronde waren de Hooglanders wel dicht bij een prijs.

Balt Gmelig

 

De vijfde plek in de eindrangschikking was echter voor Hoogland net niet genoeg om met honderd euro naar huis te kunnen gaan. ,,We hadden maar vier prijzen", vertelde Willem van Veluw, lid van de acht leden tellende toernooicommissie, na de succesvol verlopen zaalstrijd.

De hoofdprijs, een bedrag van 400 euro plus de Boboli wisseltrofee, ging naar de veldvoetballers van Spakenburg. In de finale was de hoofdmacht van de organiserende club met 2-0 te sterk voor Zuidvogels, de winnaar van de eerste editie in 2014.

 

OORLOGSSTERKTE Hoogland trad op de tweede editie van het zaalvoetbaltoernooi lang niet op volle oorlogssterkte aan. De resterende zeven deelnemers (IJsselmeervogels, Eemdijk, Roda'46 zondag, Zuidvogels, TEC Baileys, Spakenburg veld en zaal) verschenen ook niet met hun beste spelers in de bijna dertig jaar oude sporthal van Spakenburg.

Hoogland had alleen een eerste elftalspeler (doelman Sebastiaan Bruins) op de tribune zitten en verscheen vanwege andere zaalverplichtingen in De Stormvogel met een gecombineerde ploeg, bestaande uit wat A1 spelers en voetballers uit lagere seniorenteams.

 

TELEURSTELLING Voor de organisatie was dat wel een teleurstelling. Zij hadden het graag anders gezien. ,,Alle deelnemende clubs waren hier redelijk vertegenwoordigd, behalve Hoogland", vertelde Van Veluw ,,Zij hadden vanavond ook een zaalvoetbaltoernooi in Nijkerk."

De Amersfoorter besefte wel dat niet alle trainers van een toernooi in de zaal gecharmeerd zijn, met het oog op de kans op blessures. ,,We hadden ook graag meer topklassers willen hebben. De meeste trainers zien z'n toernooi echter niet zitten."

 

Het gelegenheidsteam van Hoogland opende het toernooi met een verrassende overwinning op hoofdklasser Eemdijk. Na een kwartier speeltijd vermeldde het scorebord een stand van 2-1 in het voordeel van de Hooglanders.

De tweede wedstrijd eindigde minder goed voor Hoogland. Tegen het zaalvoetbalteam van Spakenburg zag Hoogland geen kans meer dan één doelpunt te scoren. Dat was onvoldoende voor de winst. Na vijftien minuten bleven beide partijen op 1-1 steken.

 

UITZICHT Niettemin hadden de Hooglanders nog uitzicht op een plek in de halve finale. IJsselmeervogels was de laatste horde die de Hooglanders moesten nemen om verder te kunnen komen. Zij boden de topklasser prima tegenstand. Na een kwartier was het verschil in de score ook minimaal.

Met slechts een 3-2 nederlaag mochten de Hooglanders niet ontevreden zijn. Wel over het feit dat zij met een vijfde plaats in het eindklassement net naast de vier beschikbare prijzen grepen.

foto Hoogland speler Florian Wijsbeek scoort het eerste doelpunt in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels.