• Paralympiër Gerben Last (rechts) had zijn handen vol aan GSVA kampioen derde klasse lopers Paul van Oord.

    Foto Rinus van Denderen

Geslaagde uitvoering Ton van Gaaltoernooi

AMERSFOORT Ruim 120 paratafeltennissers vormden afgelopen zaterdag in sporthal Zielhorst het decor van het Ton van Gaal para tafeltennis ranglijsttoernooi. Een toernooi dat voor de 19e achtereenvolgende keer werd georganiseerd door GSVA (Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort) en is vernoemd naar initiator/bestuurder en Amersfoorter Ton van Gaal.

Huub van Aerssen

GSVA bestuurslid Peter van der Vlist: ,,Dit toernooi is het eerste van zeven nationale ranglijsttoernooien voor paratafeltennissers in het seizoen 2016-2017. Aan het eind van iedere toernooicyclus worden de nationale kampioenen in de diverse klassen gehuldigd voor hun prestaties. We zijn er als Amersfoortse sportvereniging trots op dat wij prominent deel uit maken van dit eerste door de NTTB (Nederlandse Tafeltennisbond) geïnitieerde ranglijsttoernooi en daarnaast ook nog eens de primeur hebben om naast het huldigen van de kampioenen van het afgelopen seizoen, een tweetal paralympiërs (Kelly van Zon gouden medaille en Gerben Last zilveren plak) te mogen verwelkomen die tijdens ons toernooi in het zonnetje zullen worden gezet voor hun prestaties tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Rio. Kortom een geweldige eer voor onze vereniging die dit jaar haar 35 jubileum viert en dit toernooi als een van de hoogtepunten van haar feestelijkheden mag beschouwen."

GSVA heeft zich de afgelopen jaren enorm sterk gemaakt voor het paratafeltennis dat vele jaren als een 'ondergeschoven kindje' kon worden aangemerkt. ,,Binnen de Nationale Bond stond het paratafeltennis onderaan de ladder. Wij hebben ons als GSVA enorm ingespannen om het paratefeltennis weer op nationaal niveau te krijgen onder het motto 'We horen er gewoon bij'. Wij zijn dan ook verheugd dat dat het benodigde effect heeft opgeleverd, wat ditmaal wordt geaccentueerd door de aanwezigheid van de twee Paralympische kampioenen Kelly van Zon en Gerben Last", aldus GSVA bestuurder Peter van der Vlist.

HULDIGING KAMPIOENEN Na een kort openingswoord van GSVA voorzitter Fred van den Broek die namens de vereniging beide paralympische atleten een geschenk aanbood en lovende woorden van bondsvoorzitter Koen Jacobs, was het de beurt aan de Amersfoortse wethouder van sportzaken Hans Buijtelaar die beide Olympiërs een replica van de Onze Lieve Vrouwetoren overhandigde. ,,Felicitaties natuurlijk ook voor de jubilerende sportvereniging GSVA, een club die in in 1981 in het leven werd geroepen en de afgelopen 35 jaar is uitgegroeid tot een bloeiende Gehandicapten Sportvereniging, waar naast paratafeltennis ook rolstoelhockey, rolstoelbasketbal en zwemmen kan worden beoefend", aldus Buijtelaar. 

De huldiging werd afgesloten met een demonstratiewedstrijd tussen paralympisch kampioen Gerben Last en kampioen in de 3e klasse, GSVA sporter Paul van Oord. Een ontspannen moment voor deelnemers en organisatie.