• CliniClown 'Waldo' en deelnemertjes in actie tijdens de 37e editie van de Kok Wooncenter Halve van Hoogland.

Halve van Hoogland omarmt weer CliniClowns

AMERSFOORT De Amersfoortse atletiekvereniging AV Altis heeft net als het jaar ervoor de CliniClowns omarrmd als het goed doel tijdens de Kok Wooncenter Halve van Hoogland. Een groots loopevenement voor jong en oud dat op 18 september door Altis wordt georganiseerd en dat start en finish kent op het stadsdeelpark Schothorst en deel uitmaakt van het Dorpsfeest Hoogland. Op die manier levert AV Altis een bijdrage aan het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen die niet in de gelegenheid zijn om aan dit naderende loopfestijn deel te nemen. De Halve van Hoogland kent naast de 5, 10 en 21 km ook een Kidsrun voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar.

Huub van Aerssen

CLINICLOWN Marcel Scholten, alias CliniClown 'Waldo' is op zaterdagochtend 17 september aanwezig bij de hoofdsponsor Kok Wooncenter aan de Hamseweg 18 in Hoogland, om te helpen met de uitgifte van de startnummers aan de deelnemers. Ter plekke verhaalt Cliniclown 'Waldo' dan over het werk en de activiteiten van de Cliniclowns.

90.000 KINDEREN CliniClowns komen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek om te spelen met kinderen, waardoor zij afleiding en plezier beleven en zo voor even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Inmiddels bezoeken meer dan 70 clowns ruim 100 ziekenhuizen en tal van andere zorginstellingen door heel Nederland, waardoor zo'n 90.000 kinderen per jaar kunnen worden bereikt.

'MINDER STRESS' Er wordt vaak gedacht dat de inzet van CliniClowns alleen maar is bedoeld voor afleiding en plezier. Hoewel beide erg belangrijk zijn reikt de toegevoegde waarde van CliniClowns verder.

De verbeeldingskracht van de clowns en de oprechte aandacht voor het kind komt ook de behandeling ten goede. Een pijnlijke behandeling wordt zo draaglijker en kinderen ervaren minder angst en stress. Een kind voelt zich letterlijk gesterkt en krijgt door het spel met de clown weer controle over de situatie. Ook voor de ouders heeft dit een positief effect.

KINDEREN EN OUDERS ,,Daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor kinderen die pijn en tegenslag ervaren is zo dankbaar. Het werk wat zij doen doet er echt toe. Het spel van de clowns is niet alleen belangrijk voor de kinderen zelf, maar indirect ook voor hun ouders," zegt Dominique Knaepen van Stichting CliniClowns Nederland. ,,Wij stellen het als organisatie dan ook erg op prijs dat atletiekvereniging AV Altis ons steunt gedurende de Halve van Hoogland. Mede dankzij deze actie(s) kunnen we in de nabije toekomst nog meer kinderen bereiken!"

MEER INFORMATIE Voor meer informatie over de Kok Wooncenter Halve van Hoogland en de daarbij behorende activiteiten zie de website van AV Altis: www.avaltis.nl. (Halve van Hoogland).

Het betreft de 38e editie van dit loopfeest en de 24e keer dat het plaatsvindt tijdens het Dorpsfeest Hoogland.