• Fidelitas speelster Danielle Polhout (10) toonde zich een aanvalster van formaat

    Foto Rinus van Denderen

Handbaldames Fulmen Fidelitas laten het afweten tegen BDC

AMERSFOORT In het handbalduel tegen naaste concurrent Smeeing/BDC uit Soest dat afgelopen zondag werd afgewerkt in de eigen sporthal Nieuwland, liepen de handbaldames van tweedeklasser Fulmen Fidelitas tegen een 15-21 nederlaag aan. Een nederlaag die het team van trainer Wim Snijders voor een groot deel aan zichzelf te wijten had. Door die nederlaag moest de koppositie worden afgestaan aan de Soestenaren die op doelsaldo de lijst aanvoeren. Werk aan de winkel voor Fidelitas!

Huub van Aerssen

 

Dat het een interessant handbaltreffen zou gaan worden stond voor aanvang van de wedstrijd wel vast. Zowel BDC als Fidelitas doen nog volop mee in de strijd om de prijzen, getuige de stand in de rangschikking. In het eerste deel van de eerste helft deden beide ploegen nauwelijs iets voor elkaar onder en werd er om en om gescoord. Maar halverwege leek bij de thuisploeg de nervositeit toe te slaan en slaagde BDC er in om uit te lopen naar een 7-12 ruststand.

ZELFVERTROUWEN Een eerste helft waarin het Fidelitas geleidelijk aan de grip op de wedstrijd  leek te verliezen en zowel verdedigend als ook aanvallend beneden het gewenste en gehoopte niveau speelde. Alhoewel het aan werklust niet ontbrak bij de Amersfoortse formatie, straalde de ploeg van Snijders absoluut geen zelfvertrouwen uit wat ook duidelijk in het vertoonde spel naar voren kwam. De tussenstand van 7-12 was dan ook voor de gasten uit Soest verdiend te noemen.

 

VERVAL Met nog een dertigtal minuten voor de boeg was er nog geenszins sprake van een gelopen race voor BDC en was het wachten op herstel van de thuisploeg. Maar wat Fidelitas ook probeerde en hoe fraai er werd gescoord, dichterbij dan drie punten achterstand kwam de thuisploeg niet. 

In het tweede deel van de tweede helft werd het verval groter en groter, sloeg de vermoeidheid toe en liepen de gasten uit Soest steeds verder uit naar een tussenstand van 12-21.

Alhoewel met nog drie minuten op de klok de wedstrijd leek te zijn gelopen, toonde Fulmen Fidelitas uit het goede hout te zijn gesneden en wist met drie gave treffers te verkorten tot een eindstand van 15-21. Een nederlaag die de ploeg zichzelf aan kon rekenen en waar met met name met de voelbare en zichtbare druk niet goed werd omgegaan. 

PROMOTIE Fullmen Fidelitas trainer Wim Snijders: ,,Ondanks deze aan ons zelf te wijten nederlaag blijft de doelstelling om te promoveren een hard gegeven. We hebben kwaliteit genoeg in de ploeg om de hoofdprijs te pakken. De 'meiden' beseffen best dat dit de minste wedstrijd was van het seizoen. Uitgerekend tegen de naaste concurrent laten we steken vallen. Maar ook dat hoort bij sport. De wijze waarop we verloren hebben daar heb ik wel problemen mee. We reageerden te traag zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. Dat kan en moet beter. Desalniettemin alle vertrouwen in het team en in het vervolg van de competitie."