• Foto Rinus van Denderen

Hans van Zeeland nieuwe trainer waterpoloërs ZPC Amersfoort

AMERSFOORT Hans van Zeeland wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de herenselectie van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Hij neemt het stokje over van Barry Wittenbernds die volgend seizoen terugkeert naar BZC Borculo.

Hans van Zeeland is geen onbekende in Amersfoort. Hij is eerder hoofdtrainer en coach geweest van het toenmalige AZ&PC. „Na mijn gesprek met de selectie is het mij duidelijk geworden dat er bij Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort de afgelopen jaren veel vooruitgang is geboekt", aldus de nieuwbakken trainer/coach. „ De huidige selectie bestaat uit een aantal ervaren jongens die de klappen van de zweep kennen. Daarnaast is er een grote groep jeugdige spelers die zich de komende jaren verder zullen ontwikkelen waardoor er een hele goede balans bestaat. Samen met de nieuwe trainer/coach van het tweede herenteam en de andere stafleden gaan we er voor zorgen dat Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort deze groei door gaat zetten.

ERVARING Jeroen Kers, voorzitter van de waterpolocommissie en Pieter Klaasse, voorzitter van Stichting Topsport alsmede het bestuur van ZPC Amersfoort zijn blij met de terugkeer van Hans van Zeeland op het oude nest. De ervaring en duidelijkheid die Hans met zich meebrengt zal een positief effect hebben op de verdere ontwikkeling van de herenselectie.

SAMENWERKING „Daarnaast zal er door Van Zeeland intensief worden samengewerkt met onze jeugdtrainers wat in lijn ligt met ons waterpolobeleidsplan", aldus Lars van der Laan, volgend seizoen verantwoordelijk voor de technische zaken binnen ZPC Amersfoort.