• AV Triathlon

Hardlopen en wandelen tijdens Vlasakkerloop

AMERSFOORT AV Triathlon houdt op 28 oktober weer de Vlasakkerloop. Op deze laatste zondag van de maand kunnen jong en oud hardlopen en wandelen over verschillende afstanden. Ook de racerunners zijn van de partij. Start en finish is bij het clubhuis van AV Triathlon in Birkhoven (naast het Bosbad van Amersfoort).

Wie zeker wil zijn van een startnummer, kan zich nog vóórinschrijven tot uiterlijk 25 oktober. Het startnummer ligt dan klaar in het clubhuis van AV Triathlon. Op de dag zelf inschrijven kan ook, tot een half uur voor de start. Naast hardlopers krijgen ook wandelaars de kans om de geheimen van de Vlasakkers te ontdekken. De vergezichten bij helder weer zijn ongekend. Wie van een pittige tocht houdt, trekt de wandelschoenen aan voor een tocht van 10, 15 of 20 kilometer.

HELE DAG De hele dag door zijn er starts van de verschillende activiteiten. Tussen 9.30 en 10.15 uur beginnen de Fletcher wandelafstanden vanaf het gelijknamige hotel. Om 10.30 uur klinkt het startschot voor de Univé 10 kilometercross door Birkhoven en Korte Duinen. Om 12.00 uur begint de Liberty 5 kilometer met aansluitend vanaf 13.00 uur de kidsruns over 2 en 1 kilometer. De Vlasakkerloop wordt om 14.15 uur afgesloten met de Keskin 10 Mijl, die over het heuvelachtige terrein van de Vlasakkers gaat. Dit natuurgebied is de rest van het jaar afgesloten voor publiek. Op het hoogste punt wacht de lopers een prachtig uitzicht.

MEDAILLE Alle deelnemers krijgen als herinnering een medaille met het logo van de Vlasakkerloop. Voor de nummers 1 tot en met voor iedere hardloopafstand ligt er voor zowel de jongens/mannen als de meisjes/vrouwen een speciale Vlasakkerloopmedaille te wachten in goud, zilver of brons Tevens zijn er waardebonnen te verdienen, beschikbaar gesteld door Runnersworld, voor de nummers 1 tot en met 3 voor zowel de mannen als de vrouwen op de afstanden 5 en 10 kilometer en op de 10 Mijl.

NATUURGEBIED De Vlasakkerloop is een initiatief van AV Triathlon. De atletiekclub is dit evenement gestart, omdat er niet ver van het clubhuis een prachtig natuurgebied ligt, de Vlasakkers, dat maar beperkt toegankelijk is. De Vlasakkerloop is een van de weinige evenementen die toegang krijgen tot dit mooie natuurgebied. De organisatie hoopt dat veel mensen deze kans zullen benutten. Meer op www.vlasakkerloop.nl.