• AMHC toonde in het treffen tegen Beuningen inzet en vertrouwen in eigen kunnen.

    Foto Rinus van Denderen

Hockey eersteklasser AMHC op weg naar veilige positie

AMERSFOORT Het eerste dameshockeyteam van de Amersfoortse Mixed Hockey Club (AMHC) deed afgelopen zaterdag in de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Beuningen meer dan goede zaken. Niet alleen werd er met 2-1 gewonnen, maar daarnaast sloop het team van coach Anita Beechenoo verder weg uit de degradatiezone en steeg de ploeg een plaatsje op de ranglijst in de eerste klasse dames poule D naar een negende positie.

Huub van Aerssen

Dat het een interessant 'potje' zou gaan worden op sportpark Birkhoven stond eigenlijk voor aanvang van dit treffen wel vast. Immers heeft AMHC de punten hard nodig om direct degradatiegevaar te ontlopen en doet Beuningen nog volop mee in de strijd om de prijzen.

De thuisploeg begon zichtbaar nerveus aan de wedstrijd tegen een van meet af aan sterk aandringend en sterk hockeyend Beuningen. Maar na nog geen vijf minuten speeltijd opende AMHC, op dat moment tegen de verhouding in, de score met een fraai schot net binnen de cirkel (1-0).

Maar in de jacht naar de gelijkmaker werd het veldspel van beide partijen er zeker niet fraaier op en werd het een 'pompen of verzuipen' duel. Alhoewel de thuisploeg tal van strafcorners om de oren kreeg, slaagden de gasten uit Beuningen er in het verdere verloop van een rommelige en weinig opwindende eerste helft niet in om tot scoren te komen, waarbij AMHC meerdere malen door het oog van de naald kroop. Ruststand 1-0 in het voordeel van Amersfoort.

WERKLUST Bij aanvang van het tweede deel een 'full pressing' spelende Beuningse formatie die kort na het eerste fluitsignaal vanuit een strafcorner de 1-1 binnen wist te schieten, waarbij een stug verdedigend en hard werkend AMHC weer terug leek bij af.

Maar weer was het de goed op de counter spelende thuisploeg die in de 23e minuut loon naar werken kreeg en na een goed uitgevoerde aanvalsactie over meerdere schijven weer op voorsprong kwam (2-1). Een treffer die de nodige discussie opleverde bij het verder goed leidende scheidsrechters tweetal.

Met volle overgave en met veel kunst- en vliegwerk slaagde AMHC er in om in de resterende tijd die nipte voorsprong vast te houden en na twee keer vijfendertig minuten de uitermate belangrijke punten in Amersfoort te houden.

Een knappe prestatie voor het team van scheidend coach Beechenoo.

HEREN Ook de hockeyheren van AMHC (eerste klasse) deden afgelopen week goede zaken. In een spannend en boeiend thuisduel tegen Beuningen werd een verdiende 4-1 overwinning in de wacht gesleept. De doelpunten van AMHC kwamen op naam van Joost Schaap (1-0), Tycho Versteeg (2-0), Remko Saraber (3-0) en Sam Meijer (4-0). De tegentreffer (4-1) kort voor het eindsignaal was slechts goed voor de statistieken en deed helemaal niets af aan het knappe en sterke optreden van de thuisformatie.