• Mike Kwakernaak (rechts) loopt zich vast op de stugge verdediging.

    Rinus van Denderen Fotografie

Hockeymannen nog steeds in gevarenzone

AMERSFOORT In de stromende regen kwam hockey eersteklasser AMHC op het eigen sportpark Birkhoven niet verder dan 0-0 tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Spandersbosch uit Hilversum. Daarmee deed de ploeg van coach Siegfried Aikman zichzelf geen plezier en blijven de hockeymannen gesitueerd op een voorlaatste positie op de ranglijst.

Huub van Aerssen

 

Dat het een interessant hockeymiddagje zou gaan worden voor AMHC stond voor aanvang van dit treffen eigenlijk wel vast. Zowel Spandersbosch als de thuisploeg hadden de punten hard nodig om een mogelijke nacompetitie te ontlopen. Een tweede reden was zeker gelegen in het het feit hoe AMHC de draad weer zou oppakken na de toch wel 'zure' bekernederlaag afgelopen vrijdagavond tegen streekgenoot Leusden (tweede klasse).

 

MATIG Van meet af aan werd eigenlijk wel duidelijk dat beide teams niet voor elkaar onderdeden en dat ook vertaalden in een vlak hockeygevecht waarin het motto 'pompen of verzuipen' nadrukkelijk de boventoon voerde. Dat leidde tot een angstig eerste kwartier waarin van enig hoogtepunt geen sprake was en waar de spelpatronen volledig ontbraken. Ook een toegewezen strafcorner bracht voor AMHC niet het gewenste resultaat. Pas in de 19e minuut kwam de thuisploeg tot een enigszins acceptabele aanval, waarbij Tobias Kool net niet naar behoren wist af te ronden.

Hoewel de thuisploeg het wel probeerde en de Aikman formatie aan inzet en werklust niets te verwijten viel, bleef het tobben geblazen en werd er in een zeer matige eerste helft door beide teams niet gescoord. Ruststand 0-0.

 

WERKHOCKEY In het tweede deel van de wedstrijd speelde Spandersbosch meer en meer op de grens van het fysiek toelaatbare en waren tal van blessures aan AMHC zijde daar het gevolg van. ,,Ik neem het de arbitrage kwalijk dat zij niet adequaat optrad tegen dit fysieke geweld van onze gasten. Er werd gewoonweg teveel 'weggewuifd', wat zeker niet ten goede kwam aan het verdere verloop van de wedstrijd," aldus AMHC coach Aikman.

Alhoewel beide ploegen nog wel wat strafcorners wisten te forceren bleef de uitvoering daarvan onder de maat. Beide goalies hadden hier overigens met hun optreden een belangrijk aandeel in. De 0-0 eindstand gaf dan ook een juiste verhouding weer van een wedstrijd waarin werkhockey het won van technisch en tactisch optreden.

 

GOGME Siegfried Aikman: ,,Het ontbreekt ons gewoonweg aan gogme. Alhoewel we hard trainen komt het er tijdens de wedstrijden niet helemaal uit. Deze jonge ploeg heeft meer tijd nodig om zich optimaal te ontplooien. Het ontbreekt nog aan het nodige venijn. Ook in deze wedstrijd kwam dat er niet uit ondanks dat we in de tweede helft de boventoon voerden. Toch heb ik alle vertrouwen in deze ploeg die over uitstekende kwaliteit beschikt, maar dat nog niet altijd laat zien."