• FotoVanDenderen

Hockeymeiden AMHC walsen over Ede heen

AMERSFOORT Dames hockey eersteklasser AMHC was afgelopen zondag op het eigen sportpark Birkhoven gewoonweg niet te temperen. Vol overgave en met veel werklust werd Ede met 4-0 aan de schandpaal genageld en was de vierde overwinning op rij voor de Amersfoortse hockeyformatie een feit.

Huub van Aerssen

Dat de 'hockeymeiden' van AMHC de laatste weken een positieve metemorfose lijken te hebben ondergaan, was in de wedstrijd tegen Ede ook weer duidelijk merkbaar. De met veel druk naar voren ingestelde jonge Amersfoortse ploeg, zette van meet af aan vol het gas er op. Alhoewel Ede met name in de aanvangsfase van dit treffen nog wel enige vorm van 'tussengas' etaleerde, bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en kreeg in de 8e minuut een eerste strafcorner toegewezen, die echter niet werd benut.

Maar een tweede strafcorner nog geen twee minuten later betekende wel de verdiende 1-0 voorsprong door een treffer van Mariëtte van Maarseveen die een verrassende variant bekwaam wist af te ronden. Vanaf dat moment regende het strafcorners voor AMHC, die echter in de eindfase strandden op de voortreffelijk keepende Edense goalie. Maar de zoveelste strafcorner in de 26e minuut was wel raak en leverde de thuisploeg de 2-0 voorsprong op ditmaal door Annet Schipper. Met die gezien het vertoonde spelbeeld te magere tussenstand, gingen beide ploegen aan de thee.

Alhoewel Ede in de beginminuten van de tweede helft nog wel voor enige onrust zorgde in de defensie van AMHC, nam de thuisploeg geleidelijk aan de regie weer over en ging naarstig op jacht naar een derde treffer die in de 7e minuut ook werd bewaarheid. En voort denderde de Amersfoortse trein die pas kort voor het verstrijken van de tijd op 4-0 kwam door een doelpunt van Alexandra van den Berg, die wederom vanuit een strafcorner het netje wist te vinden. Ondanks een gele kaart aan Amersfoortse zijde, bleef AMHC veruit het beste van het spel etaleren en was de 4-0 eindstand dan ook dik verdiend te noemen. Door deze overwinning stoomden de AMHC dames op naar de vijfde positie op de ranglijst in de eerste klasse D.

foto AMHC verdedigster Marit Koch speelde in de thuiswedstrijd tegen Ede een solide en verdienstelijke partij.