• De Hooglands Dorpsloop weet zich jaarlijks verzekerd van veel deelnemers.

    AS Media

Hooglandse Dorpsloop in nieuw jasje

AMERSFOORT De 33e editie van de Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop wordt gehouden op woensdag 17 mei. Een loopevenement met een al decennia lang vertrouwd programma waaronder scholierenkampioenschappen voor basisscholen in en nabij Hoogland, een jeugdloop en een prestatieloop. Organisator Atletiekvereniging AV Altis heeft de komende Dorpsloop in een nieuw jasje gestoken met naast het vertrouwde programma een 10 km wedstrijd op een nieuw, razendsnel en gecertificeerd parcours.

Huub van Aerssen

 

De Atletiekunie heeft de 33e Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop gecertificeerd. Het parcours van de 10 kilometer voor de prestatieloop en wegwedstrijd is hiervoor officieel opgemeten, waarbij de parcoursmeting uitkomt op exact 10.002,04 meter. Samen met de tijdregistratie door Racetimer voldoet de Hooglandse Dorpsloop daarmee aan de vereisten om de gelopen tijden officieel te erkennen. Een parcours mag immers niet te kort of te lang zijn voor prestatie -en wedstrijdlopers. Door deze officiële inmeting is de tijd die wordt neergezet een echte graadmeting voor een beste seizoenprestatie of een persoonlijk record. De in de Hooglandse Dorpsloop gelopen tijd is onder andere geldig voor 10-bestenlijsten en zelfs voor de erkenning van nationale en internationale records.

Omdat het parcours in Hoogland ook nog eens vlak en verhard is, kunnen snelle tijden gelopen worden. De organisatie verwacht dan ook veel lopers (ook boven regionaal) aan de start die deze Dorpsloop als een testwedstrijd zien.

 

UITVOERING Voorafgaand aan de 10 km is de start van de afzonderlijke kampioenschappen voor jongens en meisjes van basisscholen in en nabij Hoogland en een jeugdloop voor iedereen. Zij lopen een nieuwe ronde van 1100 meter. Deelnemers aan de prestatieloop lopen naar keuze een aantal (eveneens nieuwe) ronden van 2000 meter (keuze uit 2/4/6/8 of 10 km/maximaal dus vijf ronden). De start is op de kruising van de Zevenhuizerstraat met de Kerklaan en de finish is op de Kerklaan.

 

TIJDSREGISTRATIE De tijdsregistratie wordt verzorgd door Racetimer met een chip in het startnummer. Deelnemers die voor 26 april aanstaande inschrijven krijgen als bonus zijn of haar voornaam op het startnummer afgedrukt.

Inschrijven voor de 33e editie van de Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop kan op de volledig vernieuwde website www.hooglandsedorpsloop .nl. Daar is meer informatie te vinden en kan ook het inschrijvingsformulier voor de basisscholen in en nabij Hoogland gedownload worden. Deelname voor deze scholieren is gratis. Van alle overige deelnemers wordt een beperkte bijdrage gevraagd.

AANVANGSTIJDEN De start van het scholierenkampioenschap is om 18.00 uur, gevolgd om 19.00 uur door de jeugdloop. Om 20.15 uur is de start van de 10 km Dorpsloop en de prestatieloop.