• Een mooie actie van Najewa de Groot (rechts) in haar partij tegen Djamara Vers.

    Foto Rinus van Denderen

Imponerend optreden Geronimo de Groot

AMERSFOORT Met gemengde gevoelens zullen Geronimo en Najewa de Groot terugkijken op 'The Battle of Amersfoort', het zaterdagavond gehouden kickboksgala in een drukbezette sporthal Zielhorst.

Balt Gmelig

De resultaten van broer en zus waren niet hetzelfde. De 23-jarige Geronimo imponeerde met een overwinning op Boudha Zaalman. Voor Najewa was tegen Djamara Vers weinig eer te behalen.

Onder toeziend oog van wereldtopper Allistair Overeem had Geronimo weinig moeite met zijn tegenstander, lid van team Slamm uit Almere.

Al in de eerste ronde werd duidelijk dat de Amersfoorter geen kind had aan de stevige en potige Zaalman. Een (technische) knockout kon niet uitblijven na het verwoestende werk van het lid van Utrechtse team The Colosseum in de openingsronde.

Amper een minuut na het begin van de tweede ronde lag Zaalman korte tijd uitgestrekt op de vloer van de kickboksring.

APPLAUS De winnaar kreeg voor zijn fraaie optreden een verdiend applaus en nam daarna nog de microfoon in zijn hand. Na wat vriendschappelijke woorden voor zijn verslagen tegenstander bedankte De Groot het publiek. ,,Fijn dat jullie allemaal gekomen zijn. Ik wil graag een applaus voor Boudha. Dat heeft hij wel verdiend. Ik vond het fijn dat hij tegen mij wilde vechten." Daarna bedankte  De Groot de organisatie en sponsors voor de realisering van het lokale kickboksgala, de vijfde in sporthal Zielhorst. 

KLUIF Eerder op de avond had Najewa de Groot (Team DG) een pittige kluif aan Djamara Vers, een andere tegenstander dan was gepland. De vier jaar jongere zus van Geronimo vocht wat zij waard was. Maar, zij moest zich na drie zware ronden toch gewonnen geven.

Na die vrouwenpartij verscheen nog een andere Amersfoorter in de ring. Said Akachar, lid van de Amersfoortse sportschool FPA, was aan Khalid Annouri gekoppeld, een lid van Sportplaza. Beide kickboksers zorgden voor een aantrekkelijk gevecht. Akachar won.

Aan de tweede editie van 'The Battle of Amersfoort' namen nog vier andere leden van FPA deel. Voor overwinningen zorgden Semaja van Vaneveld, Cody Visser en Bas Meelhuizen.

De partij van Nassir Badouri, de vijfde deelnemer van FPA aan het kickboksgala, eindigde onbeslist.