Impuls voor G-voetballers van CJVV

AMERSFOORT In aanwezigheid van ruim veertig enthousiaste G-voetballers en hun technische staf, mocht CJVV voorzitter Peter Coenen vorige week in het clubhuis een mooi cadeau voor zijn leden in ontvangst nemen. Oud CDA politicus Gert van Manen overhandigde namens de WTMA (Wheelchair Tennis Masters Amersfoort) een cheque van 2.500 euro voor deze CJVV voetballers met een beperking.

Balt Gmelig

De voetbalclub in het Verneerkwartier kreeg het geld vanwege de grote aandacht voor de G-afdeling. De financiële ondersteuning was dan ook geen verrassing. Van Manen had voor zijn speech al een kaartje met enkele aandachtspunten in de hand. Maar toen hij eenmaal midden voor de grote groep G-voetballers stond, borg hij het kaartje snel op. ,,Dit gaat niet werken." Daarom begon hij zijn verhaal met de link van de G-voetballers met de rolstoeltennissers en prestaties van bijvoorbeeld Esther Vergeer. ,,Zij zijn misschien de G-voetballers van het tennis. Mensen die ondanks hun beperking geweldig veel plezier aan hun sport beleven."

Ook voor de rest van zijn verhaal had Van Manen, zelf een CJVV'er in hart en nieren, de groep aan zijn lippen. Zo vertelde hij dat in de jaren 2000 tot en met 2005 de wereldkampioenschappen rolstoeltennis, de Wheelchairmasters, in Amersfoort (sporthal Bokkeduinen) zijn gehouden. ,,Voor de organisatie van dit internationale evenement is toen de Stichting Wheelchair Tennis Masters Amersfoort opgericht. De meest bekende deelnemers aan dit toernooi waren Esther Vergeer en Robin Ammerlaan. De organisatie van een internationaal toernooi kost veel geld. In de eerste jaren kostte het veel moeite om het toernooi financieel rond te krijgen. Later werd de animo voor de sponsoring van het toernooi groter, met name van het Amersfoortse bedrijfsleven. Na het laatste toernooi was er zelfs een batig saldo. Het bestuur vond dat het overgebleven geld aan de gehandicaptensport ten goede moest komen." Voor dat besluit tekenden de bestuursleden Van Manen (voorzitter), Theo Wijntjes (penningmeester), Roel Boer (oud-wethouder), Leo Steijn (oud-directeur SRO) en Ellen de Lange (vertegenwoordiger van de Internationale Tennis Federatie en oud-rolstoeltennisster).

Uiteraard toonde Coenen zich zeer ingenomen met het feit dat zijn vereniging de cheque voor de G-sporters in ontvangst mocht nemen. ,,Een prachtig begin van het nieuwe jaar voor onze G-afdeling", zo sprak de kersverse voorzitter van de zaterdagclub in zijn dankwoord. ,,Of ik al een bestemming voor het geld weet? Ik heb wel gehoord dat er al veel wensen zijn. Genoeg bestemmingen dus. Maar we gaan eerst met de mensen van de begeleiding om tafel zitten om samen te kijken waar de behoeften het grootst zijn." De G-voetballers zelf vonden de steun geweldig. ,,Prachtig om te zien", zei Wijntjes. ,,Ik denk dat ik dit jaar bij het grote G-toernooi van de club kom kijken".